Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπράβο ρε μάγκα Γκαρσία. Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του!

Ο Οσκαρ Γκαρσία είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει την δική του λογική στον Ολυμπιακό. Δεν ακούει ούτε “πηγαδάκια” αλλά ούτε επηρρεάζεται από το περιβάλλον. Εχει την δική του λογική και θέλει να την εφαρμόσει. Εχει το σχέδιό του. Τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται μέσω των δηλώσεών του.

Ακόμα ακόμα και πως θέλει η άμυνα να ξεκινάει από ψηλά, να μην κλείνεται ο Ολυμπιακός και να περιμένει, να δείχνει ότι αυτός είναι το αφεντικό, ανεξαρτήτος αντιπάλους, δείχνει ότι ταιριάζει με την φιλοσοφία των πρωταθλητών Ελλάδος. Και θέλει να το εφαρμόσει ανεξαρτήτου υλικού. Σου λέει, εσείς θα προσαρμοστείτε σε αυτό που θέλω εγώ, δεν θα προσαρμοστώ εγώ σε εσάς.

Η ατάκα για την αμυντική λειτουργία λέει πολλά: “Κάθε προπονητής έχει τη δική του ιδέα και φιλοσοφία για το πώς βλέπει το ποδόσφαιρο. Αυτή η ομάδα έχει διαμορφωθεί από άλλον προπονητή και έχει τα στοιχεία κάποιου άλλου προπονητή. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θέλω πολύ και χρειάζομαι στην ομάδα μου, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές άλλου προφίλ από αυτούς που ξέρω να διαχειριστώ. Όλα αυτά είναι πολύ φυσιολογικά να συμβαίνουν και η αλήθεια είναι ότι ξέρω το υλικό με το οποίο θα δουλέψω.

Μπορείς επίσης να παίξεις άμυνα και με την μπάλα στα πόδια σου. Είναι ένας τρόπος να αμυνθείς. Να έχεις την μπάλα πολύ μακριά από τη δική σου περιοχή και πολύ κοντά στην περιοχή του αντιπάλου και να μην την χάνεις. Να έχεις πολλά μέτρα απόστασης τον αντίπαλο από την περιοχή σου και να μην του δίνεις το δικαίωμα να σε βλάψει. Επίσης πιστεύω ότι αυτό ταιριάζει στους ποδοσφαιριστές μας. Μπορεί να χρειαζόμαστε κάποιους ποδοσφαιριστές που τους αρέσει να αμύνονται, να παίζουν περισσότερο άμυνα χωρίς την μπάλα. Πιστεύω όμως ότι στον Ολυμπιακό αυτός ο τρόπος άμυνας που σας περιέγραψα, θα χρειαστεί”.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ