Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS WOMEN

«Να αλλάξει η προκήρυξη για τις κοινοτικές» (pics)

Αλλαγή του καθεστώτος αναφορικά με την συμμετοχή κοινοτικών παικτριών στο πρωτάθλημα της Α1, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδας, ζητά, μέσω επιστολής του στην ΕΟΚ ο Ολυμπιακός, η οποία βρίσκεται ήδη, τόσο στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όσο και στις υπόλοιπες ομάδες.

Όπως αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι»,  δεν είναι νόμιμη η ειδική προκήρυξη που περιορίζει τον αριθμό των ξένων, τονίζοντας πως, με βάση τους κανονισμούς της FIBA, αλλά και της ίδιας της ελληνικής ομοσπονδίας,  αθλητές που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ε.Ε., μπορουν να συμμετάσχουν ελεύθερα στο πρωτάθλημα.

Η διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδας υποστηρίζει πως αυτή η αλλαγή θα ωφελήσει, τόσο τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε να φανούν ακόμα περισσότερο ανταγωνιστικές, όσο και στο ίδιο το πρωτάθλημα, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης, στην οποία υπάρχει περιορισμός ως προς τις κοινοτικές αθλήτριες.

Μάλιστα, σε περίπτωση που η προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν εναρμονιστεί με τις αντίστοιχες  των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ο Ολυμπιακός δείχνει πρόθυμος να το… τραβήξει στα άκρα, φτάνοντας μέχρι και στα δικαστήρια, προκειμένου να «ανοίξει» η αγορά της Ευρώπης.

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού στην ΕΟΚ:

Περισσoτερα για OLYMPIACOS WOMEN

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ