Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS WOMEN

«Να αλλάξει η προκήρυξη για τις κοινοτικές» (pics)

«Να αλλάξει η προκήρυξη για τις κοινοτικές» (pics)

Ανέβηκε πριν 10 μήνες

Αλλαγή του καθεστώτος αναφορικά με την συμμετοχή κοινοτικών παικτριών στο πρωτάθλημα της Α1, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδας, ζητά, μέσω επιστολής του στην ΕΟΚ ο Ολυμπιακός, η οποία βρίσκεται ήδη, τόσο στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όσο και στις υπόλοιπες ομάδες.

Όπως αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι»,  δεν είναι νόμιμη η ειδική προκήρυξη που περιορίζει τον αριθμό των ξένων, τονίζοντας πως, με βάση τους κανονισμούς της FIBA, αλλά και της ίδιας της ελληνικής ομοσπονδίας,  αθλητές που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ε.Ε., μπορουν να συμμετάσχουν ελεύθερα στο πρωτάθλημα.

Η διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδας υποστηρίζει πως αυτή η αλλαγή θα ωφελήσει, τόσο τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε να φανούν ακόμα περισσότερο ανταγωνιστικές, όσο και στο ίδιο το πρωτάθλημα, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης, στην οποία υπάρχει περιορισμός ως προς τις κοινοτικές αθλήτριες.

Μάλιστα, σε περίπτωση που η προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν εναρμονιστεί με τις αντίστοιχες  των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ο Ολυμπιακός δείχνει πρόθυμος να το… τραβήξει στα άκρα, φτάνοντας μέχρι και στα δικαστήρια, προκειμένου να «ανοίξει» η αγορά της Ευρώπης.

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού στην ΕΟΚ:

Περισσoτερα για OLYMPIACOS WOMEN

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση avance.gr

Follow Us

Διαφήμιση