Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Ο ευφυής κύριος Μαρτίνς…

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για τον Πέδρο Μαρτίνς. Δεν ξέρουμε τον τρόπο που σκέφτεται, που αντιδρά, που ενεργεί. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού αποτελεί μυστήριο για την οικογένεια της ομάδας και φροντίζει να διατηρεί αυτό τον μύθο του… Και μέχρι τώρα έχει καταφέρει να κρατιέται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρότι έχει γίνει γνωστό ότι αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας του Πειραιά.
Εχει φερθεί έξυπνα. Ούτε δηλώσεις έχει κάνει στην πατρίδα του, ούτε βγαίνει «μπροστινός» και όπου βρεθεί φροντίζει να κρατά χαμηλό προφίλ. Σίγουρα αυτή θα ήταν και η οδηγία από τον Ολυμπιακό, αλλά για να την διατηρήσεις θα πρέπει να είναι και το στυλ σου. Η φιλοσοφία σου.

Ο Μαρτίνς φέρθηκε έξυπνα. Είδε ότι η ομάδα που αναλαμβάνει δεν διάγει και τις καλύτερες των ημερών της και δεν ήθελε να μπλέξει σε περιπέτειες. Επέλεξε λοιπόν να κάνει τον θεατή σε ότι συμβαίνει στου Ρέντη. Δεν παρακολουθεί καν τις προπονήσεις. Αφήνει τον Χρήστο Κόντη, που έχει αναλάβει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν, να βγάλει εις πέρας το έργο του και κατόπιν ο Πορτογάλος να κάνει ό,τι πιστεύει. Δεν μπλέκεται στα πόδια του, δεν ασχολείται καν. Δεν θέλει να ασχοληθεί και δεν έχει λόγο. Και πολύ σωστά πράττει. Πολύ έξυπνα.
Και μένοντας εκτός των εξελίξεων έχει και την ευχέρεια να κρίνει σαν ουδέτερος παρατηρητής τα γεγονότα. Να αξιολογήσει τους παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του, να βλέπει από την εξέδρα τα παιχνίδια των τμημάτων των ακαδημιών του συλλόγου, να ταξιδεύει για να βλέπει τους δανεικούς της ομάδας και γενικά να κάνει ένα πλάνο, πριν το συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πάντα στο πλευρό του ο Φρανσουά Μοδέστο. Του εξηγεί ό,τι ο ίδιος δεν γνωρίζει. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που μένουν ανεξήγητες. Όπως η εικόνα που εξακολουθεί να παρουσιάζει ο Ολυμπιακός. Η συνεχόμενη αγωνιστική πτώση, η «αφλογιστία» των βασικών όπλων της ομάδας, ο εκνευρισμός σε όλες τις τάξεις του συλλόγου. Σε αυτά όμως δεν δίνει σημασία. Εχει στο μυαλό του το σχέδιο που θέλει ο ίδιος να εφαρμόσει, χωρίς να κοιτάει τις παραμέτρους που υφίστανται.

Ο Μαρτίνς, λοιπόν, θα μείνει αψεγάδιαστος μέχρι να ξεκινήσει η δικιά του εποχή. Θα μείνει ένα μυστήριο για όλους, μέχρι να τον δούμε στο χορτάρι του Σέεφελντ (όπου συνήθως κάνει την προετοιμασία του ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι) να στήνει την ομάδα που θα παρατάξει τη νέα αγωνιστική περίοδο. Και φυσικά θα μας «αποκαλυφθεί» με τις επιλογές που θα κάνει. Θα στήσει μία ομάδα με αμιγώς Ελληνικό κορμό (όπως ακούγεται), θα φέρει δικούς του παίκτες από την Πορτογαλία, θα αρκεστεί στις επιλογές του Μοδέστο; Ερωτηματικά που θα βρουν απάντηση τον Ιούλιο…

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΜΠΑΜ

Περισσoτερα για RED BLOGS

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ