Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο κόουτς της Κ17 και των Final 4!

Για 10η συνεχόμενη χρονιά η Κ17 του Ολυμπιακού θα βρίσκεται στο Final 4 της Super League K17, που φέτος θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο από τις 7 έως τις 9 Μαίου. Οι έφηβοι του Ολυμπιακού έκαναν μία επιτυχημένη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την Δευτέρα (7/5, 17:00) την Ξάνθη στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και η εξαιρετική εικόνα της ομάδας στο γήπεδο δεν χρήζουν ιδιαιτερης ανάλυσης, αν κρίνουμε από το γεγονός πως σήμερα βρίσκεται σε ένα ακόμη Final 4. Όταν οι μονάδες του συνόλου έχουν ικανότητες και θέληση το μόνο που απομένει είναι η σωστή καθοδήγηση για να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Στην περίπτωση μας, η καθοδήγηση αυτή προέρχεται από τον προπονητή, ο οποίος καλείται να “παίξει” διάφορους ρόλους στην διάρκεια της σεζόν προκειμένου οι παίκτες του να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για το κοινό σκόπο, εκμεταλλευόμενοι τα προσωπικό τους ταλέντο. Όταν δε μιλάμε για έφηβους η ρόλος του προπονητή είναι ακόμη πιο κρίσιμος. Ο λόγος για τον Τάσο Θέο, τον προπονητή της Κ17 του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της ομάδας.

Έχοντας τέσσερις τελικούς πρωταθλημάτων Υποδομών, τόσο με την Κ17 όσο και με την Κ15, και τρεις κούπες αντίστοιχα ο coach από την Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον χώρο και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με εμπειρία και αγάπη για αυτό που κάνει. Μία μικρή αναδρομή στους στους τελικους των Final 4 των Υποδομών θα βοηθούσε για να γνωρίσουμε καλύτερα τον έμπειρο προπονητή που φιλοδοξεί την Τετάρτη (9/5) να οδηγήσει την Κ17 της ομάδας μας σε μία ακόμη επιτυχία!

Την σεζόν 2016-2017 ο Τάσος Θέος κατέκτησε με την Κ17 του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα των εφήβων, επικρατώντας του Αστέρα με 4-1 στην Τρίπολη. Μάλιστα, το ίδιο πρωτάθλημα είχε κατακτήσει και την σεζόν 2011-2012 με την ομάδα του Άρη, όταν κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκορ 1-0. Θυμίζουμε πως η επιτυχία του αυτή ήταν που τον οδήγησε την αμέσως επόμενη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και πιο συγκεκριμένα στον πάγκο της Κ15. Χωρίς να χάσει χρόνο, τη σεζόν εκείνη κατέκτησε το πρωτάθημα της Κ15 , με τον Ολυμπιακό να επικρατεί του ΠΑΟΚ με 1-0 στο Αγρίνιο. Ένα χρόνο μετά (2014-2015), ο έμπειρος τεχνητός οδήγησε ξανά την ομάδα του σε έναν ακόμη τελικό του πρωταθλήματος χωρίς αυτή την φορά να καταφέρει να κατακτήσει την κούπα.

Το τι θα γίνει στους φετινούς τελικούς θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες. Παρόλα αυτά, το μόνο σίγουρο είναι πως ο πρώτος στόχος για τον προπονητή της Κ17, που είναι η συμμετοχή σε άλλο ένα Final 4 έχει επιτευχθεί. Και επειδή σε όλα τα πράγματα στη ζωή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός ας ελπίσουμε να φέρουμε γούρι σε έναν από τους ανθρώπους που έχει επιλέξει να υπηρετεί την βάση του οικοδομήματος, τις υποδομές της ομάδας μας!

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ