Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός έστειλε «πακέτο» στη FIFA τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ

Επιστολή με την οποία ενημερώνει την Ευρωπαϊκή αλλά και την Παγκόσμια Ομοσπονδία για  τα… ελληνικά τεκταινόμενα, έστειλε ο Ολυμπιακός, με την ελπίδα πως κάποιος θα βάλει τέλος στην ασυδοσία των τελευταίων ετών, την οποία κάποιοι έχουν το θράσος να ονομάσουν… εξυγίανση!

Αναλυτικά η επιστολή:

1. Τελικός Κυπέλλου: Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν ότι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ κατέστρεψαν το ΟΑΚΑ, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, εισέβαλαν στο γήπεδο, άναψαν φωτιές, είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και να προχωρήσει σε 14 συλλήψεις.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι τα επεισόδια δεν αποτυπώθηκαν στις εκθέσεις των παρατηρητών του αγώνα, ούτε ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μείνουν ατιμώρητες.

2. ΚΕΔ/Διαιτησία: Ο Ολυμπιακός δηλώνει ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολής της FIFA στην ΕΠΟ για τον ορισμό τρίτου αλλοδαπού μέλους, το οποίο μαζί με τους κ.κ. Περέιρα και Μαρίν θα είναι υπεύθυνοι για τους ορισμούς διαιτητών, όμως ζητεί να φύγουν από την ΚΕΔ οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης και να μη συμμετέχουν στις συσκέψεις.

Επίσης, ζητεί την έξοδο από τους πίνακες όσων διαιτητών συνδέθηκαν με αποτελέσματα υπέρ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αναφέροντας συγκεκριμένους αγώνες.

Πρόκειται για οκτώ ματς του «Δικεφάλου του Βορρά» κι άλλα οκτώ της «Ενωσης», ενώ καταγράφονται και εννέα αναμετρήσεις που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός. Σε κάθε ένα από τα 25 ματς αναφέρεται το όνομα του διαιτητή και η φάση ή φάσεις που “αδικήθηκε” ο Ολυμπιακός ή “ευνοήθηκαν οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Επιπλέον, η πλευρά των Πειραιωτών ζητεί στους κρίσιμους αγώνες του πρωταθλήματος να ορίζονται ξένοι διαιτητές και όσοι διαιτητές “συνδέθηκαν” με αποτελέσματα υπέρ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να φύγουν από τους πίνακες.

3. Πειθαρχικά όργανα: Οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρονται με links στα επεισόδια που έγιναν στους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξαν ποινές ανάλογες των επεισοδίων, ενώ εκτός από “ατιμωρησία” κάνουν λόγο και για ευθεία πολιτική παρέμβαση στον χρόνο και στο περιεχόμενο των αποφάσεων, χωρίς να δίνουν περαιτέρω στοιχεία.

Παράλληλα, χαιρετίζουν την απόφαση της FIFA να θέσει χρονικό περιορισμό στην έκδοση των αποφάσεων των δικαστικών οργάνων και στον ορισμό του CAS ως του τελευταίου οργάνου που μπορούν να προσφύγουν οι ομάδες.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ