Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Ο “παλαίμαχος” Τουρέ, οι απαντήσεις και τα “καυτά” αλλά…

Ο Γιάγια Τουρέ έπειτα απο 12 χρόνια έκανε την επανεμφάνιση του με τα “ερυθρόλευκα” και έδειξε πως η ποιότητα του ξεχειλίζει ακόμη, αλλά θέλει ακόμη κι άλλο χρόνο, ώστε να αποδείξει πως μπορεί με την κλάση του να ανεβάσει πολλά επίπεδα τον Ολυμπιακό. 

Ωστόσο, απο την πλήρη “ακτινογραφία” του τι πόρισμα -για αρχή- μπορούμε να βγάλουμε; Ο Γιάγια εχθές έπαιξε πιο πολύ για να βρεί τα πατήματα του και όχι για να αποδείξει πράγματα στον κόσμο και στον εαυτό του. Μπορούμε να πούμε πως ήταν ένα αναγνωριστικό παιχνίδι. Απέφυγε τις μεγάλες μπαλιές, τα μεγάλα σπριντ και να κάνει το κάτι παραπάνω. Ουσιαστικά, πρόσεξε τον εαυτό του και ήξερε σε αυτό το στάδιο μέχρι τι μπορεί να επιχειρήσει να κάνει.

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δε θεωρώ ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί, έχει ακόμη… ψωμιά. Βέβαια, η σωματοδομή του απο το πρώτο “πάτημα” του στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη, προπονήθηκε και φαίνεται.

Ποιο είναι ωστόσο το ερωτηματικό με τον Τουρέ; Ή καλύτερα ο προβληματισμός. Κατ’ εμέ, σε περίπτωση που σε εύλογο χρονικό διάστημα πάρει φανέλα βασικού δε πρέπει να αγωνίζεται ούτε ως “10”αρι, ούτε ως “6”αρι, αλλά ως 8″αρι”, σε αυτή τη θέση έκανε “παπάδες¨στην καριέρα του και όλη την Ευρώπη να παραμιλάει για πάρτη του. 

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρε λεβαδειακος

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΩΣ 8″αρι”;

Γνωρίζουμε όλοι πως –λόγω σωματοδομής, αλλά και ηλικίας– δεν έχει τα απαραίτητα τρεξίματα. Στο “6” θες έναν γρήγορο “σκύλο”, ο οποίος θα έχει τα απεριόριστα τρεξίματα σε συνδυασμό με τα ουσιώδη κοψίματα. 

Απο την άλλη, ως “10” αρι δε ταιριάζει να παίξει, καθώς η φιλοσοφία του Μαρτίνς απαιτεί γρήγορο ποδόσφαιρο, πίεση και γρήγορες αντεπιθέσεις. Πόσες φορές έχει υπάρξει ο Φορτούνης ως κρυφός φορ και έχει βγεί στη μεγάλη περιοχή για πίεση; 

Θα είναι έγκλημα αν ο Τουρέ δε παίξει 8″αρι”. Έχει όλα αυτά που απαιτούνται. Εφόσον φτάσει στα επιθυμητά στάδια κατάστασης για τα… στάνταρ του, θα μπορεί να δημιουργεί με τις “μεγάλες” μπαλιές του, αλλά και να βρίσκει δίχτυα.

Μπορεί στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός να χάνει σε ταχύτητα, αλλά θα κερδίζει σε ποιότητα και πίσω θα μπορεί να καλύπτεται η απουσία του Τουρέ απο τα τρεξίματα του έτερου αμυντικού χαφ.

Μη ξεχνάμε, ότι η ομάδα διαθέτει σκύλους σα τους Καμαρά και Γκιγέρμε, οι οποίοι είναι “μηχανάκια” και μπορούν με το παραπάνω να κρύψουν την αδυναμία του Τουρέ στα μετόπισθεν. 

Τέλος, είναι πολύ ενδιαφέρουσα η διαχείριση που έχει να επιδείξει ο Μαρτίνς στον Ιβοριανό σταρ. Θα τον “κάψει” ή θα τον εντάξει σιγά σιγά όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει;

Περισσoτερα για RED BLOGS

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ