Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Ώρα να δείξει ποιος είναι το αφεντικό

Πέρυσι, ο Ολυμπιακος αποκλείστηκε απο την ΑΕΚ, στο νήμα. Απο το χέρι του Πατίτο έως το δοκάρι του Καρντόσο, στο ΟΑΚΑ. Το αποτέλεσμα, είναι, ότι αποκλείστηκε. Εκτός απο τον περσινό αποκλεισμό, να προσθέσω και το κύπελλο-παρωδία του Κοντονή, που έστω και έτσι, η ΑΕΚ επικράτησε επι του Ολυμπιακου.

Την ΑΕΚ της Β’ Εθνικής, δεν την υπολογίζω, γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακος, έκανε το καθήκον του, να την αποκλείσει επι Περέιρα. Έκανα μία σύντομη αναδρομή στον χρόνο, στις πρόσφατες μάχες του κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακου-ΑΕΚ, έτσι για να έχουμε εικόνα τι έχει συμβεί. Ο συντελεστής, στην πρόσφατη προιστορία, σαφώς και είναι αρνητικός. Αυτό μπορεί να δείχνει πολλά έως τίποτα. Για εμένα, δε δείχνει τίποτα. Και στις δύο περιπτώσεις, όπου η ΑΕΚ απέκλεισε και κέρδισε τον Ολυμπιακο, ήταν ιδιαίτερες περιπτώσεις. Όχι, ότι θέλω να μειώσω την αξία του αντιπάλου ή της νίκης του, αλλα αντικειμενικότατα, το 50-50, το οποίο “σφυρίζεται” στους αγώνες με τους “κιτρινόμαυρους” μόνο 50-50 δε το λες.

Μπορώ να παραθέσω πολλά παραδείγματα-αποδείξεις. Αυτά είναι για τους άλλους όμως. Όπως και για άλλους είναι η προιστορία και η παράδοση μεταξύ τους. Η παράδοση έχει μηδαμινή σημασία, στο τι θα συμβεί, στον αυριανό -και όχι μόνο- αγώνα. Όπως και η αγωνιστική κατάσταση. Σε αυτά τα ντερμπι, εάν δεν έχεις τσαγανό και πάθος να κατατροπώσεις αγωνιστικά τον αντίπαλο, θα σε κατατροπώσει αυτός. Αύριο, όλα θα είναι διαφορετικά. Ο Γκαρθία θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, βάσει αγωνιστικής κατάστασης και στρατηγικής. Εάν, όμως αυτοί οι 11+3 μπουν στον αγωνιστικό χώρο με σχετική άνεση, θα επιβαρύνουν την θέση τους κατά πολύ.

Και επειδή, ξέρω και ξέρει όλος ο κόσμος, την δίψα που έχουν οι παίχτες με την συγκεκριμένη ομάδα, γιατί έχουν ειπωθεί και συμβεί πολλά, και γενικότερα έχουν νιώσει απο “πρώτο χέρι” την αδικία,  οι παίχτες θα μπουν πολύ δυνατά, όπως στα  3 ματς, που είναι και τεχνικός, ο Γκαρθία.

Αγωνιστικά και μη, ο πρώτος αγώνας απο τους τρείς που θα δώσουν οι ομάδες, θα κρίνει πολλά στο ψυχολογικό κομμάτι. Θα πάρει τον αέρα του άλλου. Απο την άλλη, είναι και επικίνδυνη η διαχείριση της νίκης για το επόμενο ματς, καθώς σίγουρα θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Και κάπως έτσι, θα φανούν, αν και νωρίς, τα πλάνα και η προσωπικότητα του Όσκαρ Γκαρθία.

Επιπλέον κίνητρο, θα δώσει ο κόσμος. Απο το ζέσταμα, ο κόσμος θα δώσει το “σύνθημα” για την νίκη. Αναμένεται καυτή ατμόσφαιρα στο “Γεώργιος Καραισκάκης”. Έχουν απομείνει ελάχιστα εισιτήρια.

*Θεωρητικά η δύναμη και εκεί όπου προέρχεται ο τρόπος ανάπτυξης της ΑΕΚ, είναι ο άξονας. Το στοιχείο, που έχει προσθέσει ο Καταλανός τεχνικός στον Ολυμπιακο, είναι το πρέσινγκ ψηλά. Γι’ αυτό, ο Ολυμπιακος ναι μεν θα είναι επικίνδυνος στα 4/4 του γηπέδου, αλλα θα πρέπει να είναι και οργανωμένος ανασταλτικά, καθώς η ΑΕΚ θα βρεί πιο εύκολα χώρους, σε περίπτωση που “διαβάζει” την πίεση του Ολυμπιακου. 

**Δεν είναι ο Ολυμπιακος του 3-2, που ηττήθηκε στον α’ γύρο του πρωταθλήματος επι Χάσι. Μιλάμε για εντελώς διαφορετική ομάδα και φιλοσοφία. Θα φανεί αύριο άλλωστε. 

 

 

Περισσoτερα για RED BLOGS

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ