Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: “Να γίνει ο αγώνας με τον Ολυμπιακό και να κληθεί ο Γκαρσία για απάτη”

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ επικαλέστηκε βίντεο από ερασιτεχνική κάμερα και τόνισε ότι ο Γκαρσία δεν τραυματίστηκε στο μέρος όπου δείχνει ο ίδιος, ενώ ζήτησε να διεξαχθεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, αφού θεωρεί ότι οι ερυθρόλευκοι έπραξαν τα δέοντα προκειμένου να μην διεξαχθεί το ντέρμπι της Τούμπας. Παράλληλα ζήτησαν να κληθεί ο Γκαρσία για απάτη.

– Αχιλλέας Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Το πρωτοβάθμιο δεν εξέτασε το γεγονός της οικειοθελούς αποχώρησης από τον αγώνα του προπονητή του Ολυμπιακού. Άλλος λόγος έφεσης είναι η εσφαλμένη κρίση ότι προκλήθηκε τραυματισμός από την ρίψη του αντικειμένου. Μεσολάβησαν 15 λεπτά μέχρι να τον εξετάσει ο γιατρός και αυτό δεν το λαμβάνει υπόψη η πρωτόδικη απόφαση. Πουθενά δεν υπάρχει ευθεία σύνδεση της ρίψης του αντικειμένου και του τραυματισμού. Μάλιστα ο γιατρός του αγώνα γράφει ότι “μου αναφέρθηκε τραυματισμός…”. Και απαντά καταφατικά στο αν μπορεί να συνεχίσει στον αγώνα. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι έχει τραυματιστεί ο κ. Γκαρσία από ένα ρολό χαρτί. Δεν είναι δυνατόν να έχει προκληθεί τέτοιο τραύμα. Δεν αμφισβητούμε την πρόσκρουση του αντικειμένου. Αλλά είναι ένα χαρτί από ρολό, που είναι εως 80 γραμμάρια, αλλά ανοίγει κιόλας οπότε είναι ελαφρύτερο. Και δεν τον πετυχαίνει στο άνω χείλος. Εμφανίζεται μια βλάβη η οποία αν είχε προκληθεί από το αντικείμενο θα είχε σίγουρα έναν εξωτερικό μώλωπα. Στην αρχή καλύπτει ολόκληρο το κεφάλι του, μετά η Nova λέει ότι χτύπησε στο μάτι, μετά πιάνει το μάγουλο, μετά καλύπτει όλο το πρόσωπο για να μην φαίνεται τι έχει και μετά εξετάζεται με 15 λεπτά καθυστέρηση. Η κοινή λογική μας οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι υπήρχε μια μεθόδευση να μην γίνει ο αγώνας. Επίσης στην έκθεση της ΔΕΑΒ έχει καταγραφεί ότι Καραπαπάς, Μιραλάς και Κοβάσεβιτς προκαλούσαν συνέχεια τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Οδηγούμαστε στη βεβαιότητα ότι υπάρχει μεθοδευμένη προσπάθεια να μην διεξαχθεί ο αγώνας. Και ζητάμε να πάρετε μια απόφαση να διεξαχθεί εν τέλει ο αγώνας. Έχουμε κάνει και έγκληση να διωχθεί ο κ. Γκαρσία για απάτη. Επίσης επικαλούμαστε ως λόγους έφεσης ότι: Η διάταξη μιλάει για διακοπή αγώνα, και όχι για μη τέλεση, συνεπώς δεν έχει εφαρμογή. Καθώς επίσης ζητάμε και την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας. Η περίπτωση Ίβιτς είναι τελείως διαφορετική, τόσο ως προς το είδος του αντικειμένου. Επίσης εκεί είχαμε διακοπή, εδώ μη έναρξη. Εκεί είχαμε άμεση εξέταση από το γιατρό, εδώ δεν το άφηναν για 15 λεπτά.

– Δικαστής: Επιθυμία μας είναι να αποδοθεί το δίκαιο. Οι κανονισμοί δεν είναι καλοί και πρέπει να βελτιωθούν και να απλουστευτούν. Είναι αστείος ο πειθαρχικός κώδικας. Τα έχω πει και στον Γκιρτζίκη και στον Δρόσο. Στον Γραμμένο δεν τα έχω πει ακόμα, αλλά δεν με ενδιέφερε κιόλας γιατί βλέπω ότι δεν έχει νόημα.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ