Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέδρο Μαρτίνς: “Είμαστε έτοιμοι και θα το δείξουμε στον κόσμο μας”

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη πρώτη του συνέντευξη Τύπου για αγώνα ως προπονητής του Ολυμπιακού φρόντισε να είναι αφοπλιστικός στις δηλώσεις του σχετικά με τον επερχόμενο ευρωπαϊκό αγώνα επι της Λουκέρνης.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του κόουτς του Θρύλου:

Με τα όσα έχει δείξει η Λουκέρνη είναι ομάδα με επιθετικές αρετές, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα στο αμυντικό σκέλος. Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει αποτέλεσμα που θα τον βάλει σε κούρσα πρόκρισης;
Αυτό που καταρχήν χρειάζεται είναι να εμφανιστεί η ομάδα δυνατή στο ψυχολογικό κομμάτι και να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν δυνατό αντίπαλο που έχει κάνει καλή πορεία τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα της Ελβετίας και για αυτό διεκδικεί την πρόκριση στους ομίλους της Ευρώπης. Εμείς όμως θα πρέπει από την πλευρά μας, παρότι είμαστε νέα ομάδα και με διαφορές, να είμαστε έτοιμοι και δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που σίγουρα θα μας δημιουργήσει προβλήματα, αλλά έχουμε ετοιμαστεί όπως πρέπει για τον αγώνα.

Είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ότι οι Ελβετοί έχουν επίσημα ματς, ενώ ο Ολυμπιακός όχι;
Σίγουρα είναι ένα πλεονέκτημα για τον αντίπαλό μας το γεγονός ότι έχει δώσει επίσημα ματς. Έχουμε όμως και εμείς πλεονεκτήματα, ότι θα παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και ότι οι παίκτες έχουν μεγάλο κίνητρο για να αποδείξουν τα όσα έχουν δουλέψει στην προετοιμασία. Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο μας τα όσα έχουμε δουλέψει μέχρι τώρα. Η Λουκέρνη θα μας βάλει δύσκολα στο παιχνίδι, αλλά είμαστε έτοιμοι και θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο και να μας δώσει ώθηση. Οι παίκτες έχουν το κίνητρο και την θέληση να αποδείξουν στον κόσμο τα όσα έχουμε δουλέψει στην προετοιμασία.

Από πλευράς ετοιμότητας περιμένατε την ομάδα σε καλύτερο ή χειρότερο σημείο; Σκέφτεστε κάποιες αλλαγές αναφορικά με την ενδεκάδα από το τελευταίο φιλικό;
Το παιχνίδι με την Λεγκανές είναι πρόσφατο και θα υπάρχουν ομοιότητες, αλλά έχει περάσει μία εβδομάδα και θα υπάρχουν και οι διαφορές. Η ομάδα είναι πιο δυνατή και πιο έτοιμη. Οι παίκτες έχουν δουλέψει αρκετά και έχουν θέληση μέσα τους, περιμένουν πως και πως το παιχνίδι. Θα δείτε ομοιότητες από το φιλικό με την Λεγκανές, αλλά θα δείτε και διαφορές. Όπως και στην ενδεκάδα, γιατί αυτό θα δείξει και την πίστη που έχω απέναντι στους παίκτες μου και τη δουλειά που μπορούν να κάνουν.

Οι παίκτες έχουν θέληση και κίνητρο για να πάνε καλά.
Έχω τονίσει στους παίκτες ότι το παιχνίδι κρατάει 90 λεπτά και θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και προσεκτικοί. Το πιο σημαντικό είναι να μην δεχτούμε γκολ γιατί παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε το πλεονέκτημα ότι έχουμε δει τον αντίπαλο σε επίσημα παιχνίδια και τον ξέρουμε καλύτερα απ’ ότι εκείνος. Στόχος μας είναι να μην δεχτούμε γκολ και να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε εμείς.

Όσοι προπονητές έρχονται ζητούν πίστωση χρόνου, αλλά από εσάς δεν το έχουμε ακούσει αυτό και θα μπορούσατε να το είχατε πει με την μεγάλη αλλαγή στο ρόστερ. Πως το νιώθετε αυτό;
Γιατί στον Ολυμπιακό δεν επιτρέπεται ποτέ να ζητάς χρόνο, δεν υπάρχει χρόνος. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιος σύλλογος και ρπέπει να επιστρέψει εκεί που του αξίζει, την κορυφή. Ξέρουμε τη σημασία των αγώνων και δεν μπορούμε να ζητήσουμε χρόνο. Πρέπει να παίζουμε με ένταση και πίστη για να κάνουμε πραγματτικότητα τους στόχους του συλλόγου. Πρέπει να δίνουμε πάντα το 100%.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία σημαντική προσθήκη στο ρόστερ του, τον Νάτχο. Το σχόλιό σας και πότε θα είναι έτοιμος για να αγωνιστεί;
Είναι παίκτης ο οποιος θα προσθέσει ποιότητα, αλλά ήρθε την τελευταία στιγμή. Όσον αφορά την φυσική κατάσταση, όχι μόνο ο Νάτχο αλλά και άλλοι, δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την ομάδα. Ήρθαν παίκτες στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας όπως οι Τοροσίδης, Καρίμ που έλειπε, Νάτχο. Είναι εδώ για να προσφέρουν στην ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι έτοιμοι στη φυσική κατάσταση και ότι έχουν μπει στο σχέδιο που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Είναι έτοιμοι όμως να βοηθήσουν και να προσφέρουν, αλλά είναι νωρίς για να πούμε ότι μπορεί να μπει στο 100%.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ