Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Πως θα γίνει το κύπελλο τη νέα σεζόν

Για την πρόθεση της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) να μειωθεί ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα αλλά και τον τρόπο που θα διεξαχθεί την επόμενη σεζόν το κύπελλο, μίλησε ο γενικός γραμματέας Νίκος Νικολόπουλος, στο web radio της ΕΟΚ.

«Η κοινή γραμμή και πεποίθηση είναι ότι πρέπει να μειωθούν οι ομάδες. Πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικότερα τα πρωταθλήματα, πρέπει οι πρωταθλητές και οι ομάδες που θα υποβιβάζονται να βγαίνουν από μία διαδικασία και σειρά αγώνων που δε θ’ αφήνει καμία ομάδα αδιάφορη στη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος,» επισήμανε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ.

«Το Κύπελλο θα γίνει με ομάδες Γ’ Εθνικής, Β’ Εθνικής και Α2. Όσες ομάδες της Γ’ Εθνικής δηλώσουν συμμετοχή, θα ξεκινήσουν να παίζουν μεταξύ τους, όπου θα σταματήσουν στους 5-6 νικητές. Παράλληλα, θα έχουν ξεκινήσει και οι ομάδες της Β’ Εθνικής, οι οποίες θα σταματήσουν στους 12-13. Μαζί με αυτές από Γ’ και Β’, θα προστεθούν οι ομάδες της Α2, ώστε να μας κάνουν τον «μαγικό» αριθμό των 32 ομάδων. Από ‘κει κι έπειτα, θα παίξουν όλες μεταξύ τους κανονικά σε νοκ-άουτ και ο ένας νικητής θα μπει μαζί με τις άλλες 7 από την Α1 σε ένα Final-8».

 

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC