Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Προσοχή: Γυαλίζει το μάτι τους επικίνδυνα!

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη μας γέμισε με αρκετά συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση των ερυθρολεύκων. Στο τρίτο του παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού και πάλι στο Καραϊσκάκη, ο Οσκαρ Γκαρσία φεύγει νικητής, έχοντας το δικό του απόλυτο, 3 νίκες σε 3 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά και διευρύνοντας το σερί των ερυθρολεύκων στις 9 νίκες στο πρωτάθλημα, στα 9 τελευταία ματς.

Ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν είναι έτοιμος να παρουσιαστεί όπως τον οραματίζεται ο νέος του προπονητής. Ομως μας έχει δείξει αρκετά θετικά στοιχεία, αφήνοντας στο παρελθόν την οχρή εικόνα της ομάδας. Πλέον το μάτι των παικτών της ομάδας του Πειραιά γυαλίζει και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα!

Εχουν θέληση, το πιστεύουν, έχουν πάρει κορυφή στο πρωτάθλημα, ξέρουν ποιός είναι το αφεντικό και το αποδεικνύουν. Δεν παίζουν μόνο οι φανέλες, όπως έγινε σε κάποια ματς από την αρχή της σεζόν. Παίζουν ποιοτική παίκτες που έχουν την δυνατότητα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Και αυτό το σύστημα του Γκαρσία βολεύει πολύ τον Ολυμπιακό κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους. Του πάει γάντι η ασφυκτική πίεση ψηλά και το συνεχόμενο πρέσινγκ. Θα δούμε βέβαια ποιά θα είναι η αντίδραση κόντρα σε πιο μεγάλες ομάδες.

Αλλά πλέον ο Ολυμπιακός τα έχει φέρει όλα στα μέτρα του. Στα πόδια των παικτών του Γκαρσία είναι να πάρουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Εξαρτώνται μόνο από τα δικά τους αποτέλεσματα. Και αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας.

Φυσικά ακολουθούν δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από την Τετάρτη, με 4 δύσκολα παιχνίδια, τρία με την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά και ο αγώνας με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Εκεί η ομάδα θα δείξει τον βαθμό ετοιμότητας και το αν ο σχεδιασμός θα έχει επιτυχημένο αποτέλεσμα, γιατί σε αυτά τα παιχνίδια κρίνεται ένας τίτλος, αυτός του κυπέλλου, αλλά και κατά μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα, αφού με δύο νίκες απέναντι σε Αστέρα και ΑΕΚ, πετάς τους κιτρινόμαυρους εκτός τροχιάς τίτλου.

Περισσoτερα για RED BLOGS