Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Πρώτη φορά σε τέτοια κρίση. Πως θα το διαχειριστεί ο Μαρινάκης

Μέσα σε δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός κατάφερε να χάσει ότι έχτιζε με κόπο τους τελευταίους μήνες. Το προβάδισμα στην βαθμολογία εξανεμίστηκε ενώ από το βράδυ ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να είναι πλέον στο -6 από την κορυφή. Το κύπελλο χάθηκε και η ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε αγωνιστικό (και όχι μόνο) τέλμα.

Οι λαγοί από το μανίκι έχουν χαθεί. Οτι ήταν να γίνει έγινε, είτε με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία είτε με τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Εννιά παιχνίδια πλέον έμειναν για την Superleague και τα πράγματα είναι μετρημένα. Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση και να κερδίσει το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Δεν είναι πλέον στο χέρι του. Και δεν δείχνει να έχει και “σφυγμό” για να κάνει ένα σερί εννέα νικών.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται για πρώτη φορά σε τέτοια κρίση, η οποία δεν είναι μόνο αγωνιστική. Τα κόζα πλέον τα έχει ο ΠΑΟΚ, σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό το έχουν αντιληφθεί τις τελευταίες ημέρες και όσοι είχαν κλειστά τα μάτια.

Ετσι όπως είναι η κατάσταση, ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει με κάθε δύναμη που του έχει απομείνει, την ευρωπαϊκή έξοδο στα προκριματικά του Champions League, κάτι εξίσου δύσκολο, αλλά θα έχει να ελπίζει σε στραβοπάτημα της “κουρασμένης” από τα περισσότερα ματς σε Ευρώπη και Κύπελλο, ΑΕΚ.

Αυτός θα πρέπει να είναι ο πραγματικός στόχος. Η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης. Γι αυτό χρειάζεται ψυχραιμία και όχι άναρθρες κραυγές. Δεν βοηθάει σε τίποτα η ισοπέδωση των πάντων.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για πρώτη φορά θα αντιμετωπίσει τέτοια κρίση, όμως ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται. Τώρα δοκιμάζεται και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Και πιστεύω πως ο ίδιος αλλά και η ομάδα, στην επόμενη μέρα, θα βγουν πιο δυνατοί από την φετινή περιπέτεια.

Για να γίνει αυτό όμως, χρειάζεται η συσπείρωση του κόσμου σε όλα τα επίπεδα.

Περισσoτερα για RED BLOGS