Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Σφαιρόπουλος: “Έτσι πρέπει να παίξουμε απέναντι στην Ρεάλ”

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί για την Ισπανία, ενόψει του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, στις δηλώσεις του, να στέκεται στο παιχνίδι που πρέπει να κάνει η ομάδα του στο άντρο της “Βασίλισσας”.

Αναλυτικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε:

Για το επερχόμενο παιχνίδι με την Ρεάλ:

«Ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ σημαντικός. Παίζουμε σε μία έδρα και με μία ομάδα, που ο βαθμός δυσκολίας είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρωλίγκα. Έχουμε πει πως πρέπει να παίξουμε, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε πει στην άμυνα. Από την μία να μην τους αφήσουμε να τρέξουνε και να μην σκοράρουν εύκολα, από την άλλη, στην επίθεση μας να λειτουργήσουμε τόσο καλά, ώστε να μην τους δώσουμε την δυνατότητα να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο, από λάθη μας, γιατί έτσι παίρνουν ρυθμό, έτσι βάζουν καλάθια και μετά είναι πιο δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις και στο σετ παιχνίδι. Να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτά που πρέπει και να μην τους δώσουμε την δυνατότητα να κάνουν το παιχνίδι τους στο γήπεδο τους».

Για την σημασία της αναμέτρησης της Μαδρίτης

«Δεν είναι ένα do or die παιχνίδι. Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά από την άλλη θέλουμε να παίξουμε καλά, να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις, να παίξουμε καλό μπάσκετ και από εκεί και πέρα, να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι και να μπορέσουμε να το διεκδικήσουμε. Ο Ολυμπιακός πάει σε όλα τα γήπεδα πάντα για να παίξει όσο καλύτερα μπορεί και να προσπαθήσει για την νίκη. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, για καμία ομάδα, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό. Όμως εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά, μετά το τελευταίο παιχνίδι μας και προς τα εκεί προσανατολιζόμαστε, να κάνουμε αυτά που πρέπει για να παίξουμε καλό μπάσκετ».

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας.

«Κάθε ομάδα δεν μπορεί να έχει σταθερή απόδοση όλη την χρονιά. Άμα δούμε όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας, έχουν σκαμπανεβάσματα. Δεν μπορούν να έχουν σταθερότητα και στο πρωτάθλημα ακόμα. Πολλές ομάδες χάνουν στο πρωτάθλημα και κερδίζουν στην Ευρωλίγκα, ή το ανάποδο. Είναι φυσιολογικό όταν έχεις 85 παιχνίδια να παίξεις, να μην έχεις σταθερή απόδοση. Και οι παίκτες και οι προπονητές είναι άνθρωποι. Είναι φυσιολογικό όλοι να κάνουνε λάθη, όμως το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως έχει διάρκεια όλα αυτά τα χρόνια, ότι ξέρει να πάρει αποτελέσματα όταν πρέπει να τα πάρει, ξέρει να δείχνει τον χαρακτήρα του. Θεωρώ πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι, όμως πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε καλά. Ναι μεν υπήρχε κριτική που σωστά υπήρχε, καθώς όταν δεν παίζεις καλά υπάρχει αρνητική κριτική, όμως αυτό όντως μας πεισμώνει, μας κάνει πιο δυνατούς, αλλά ήταν ένα ντεφορμάρισμα. Γι αυτό είπα και πρέπει πως πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά, να μπούμε σε ρυθμό καλών εμφανίσεων και τα αποτελέσματα θα έρθουνε».

Για την συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου:

«Ο Παπανικολάου χθες, λίγο ο Παπαπέτρου σήμερα και προχθές ο Μάντζαρης, ήταν λίγο αδιάθετοι. Θα έχουν τρία διαφορετικά δωμάτια μόνοι τους, για να μην κολλήσει ο ένας τον άλλον και θα δούμε».

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC