Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Σφαιρόπουλος: «Να κάνουμε το τελικό σπριντ»

Ιδιαίτερη προσοχή ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, συνέστησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τον Έλληνα τεχνικό να τονίζει πως το γεγονός πως οι Καταλανοί είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, τους κάνει εξαιρετικά επικίνδυνος, ενώ πρόσθεσε πως κατά πάσα πιθανότητα, ο Παπανικολάου θα απουσιάσει από την αναμέτρηση της Πέμπτης.  

Αναλυτικά:

«Πριν ξεκινήσω θα ήθελα εκφράσω τις ευχαριστίες σε όσους μας συμπαραστέκονται στο πένθος μας. Στα του αγώνα τώρα, έχουμε μια δύσκολη αποστολή απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ειδικά μετά την αλλαγή προπονητή έχει ανεβεί πολύ, κυρίως στο  ψυχολογικό κομμάτι, μετά και την κατάκτηση του Κοπα Ντελ Ρέι. Έχουν αλλάξει πολλά κυρίως στην ταχύτητα εκτέλεσης. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να αναχαιτίσουμε τον γρήγορο ρυθμό τους. Να μην μας αποπροσανατολίσουν οι απουσίες τους. Από την δική μας πλευρά να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παλεύουμε κάθε κατοχή και να μπούμε από την αρχή δυνατά.. Έχουν μείνει πέντε σημαντικά παιχνίδια. Εδώ πρέπει να κάνουμε το τελικό σπριντ. Ακόμα και στον μαραθώνιο πρέπει να κάνεις σπριντ στα τελευταία μέτρα και η Ευρωλίγκα είναι ένας μαραθώνιος».

Για το πότε μπορεί να κάνει κοιλιά μια ομάδα: «Υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Δεν είναι μόνο θέμα τακτικής αυτό, είναι και θέμα προπονητικής και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες το πότε μπορεί να φορμαριστεί μια ομάδα. Το να πετύχεις ομαδικό φορμάρισμα δεν είναι εύκολο. Επίσης δεν είναι εύκολο να λέμε όταν έχει επιβάρυνση δεν φορμαρίζεσαι. Προσπαθούμε να έχουμε φορμαρισμένη την ομάδα στο τέλος. Αυτό προσπαθούμε. Όταν είναι όμως πολλά τα παιχνίδια και οι τραυματισμοί δεν μπορούμε να το κάνουμε. Είναι πολλοί οι παράγοντες που σε ντεφορμάρουν. Θέλουμε να έχουμε μια σταθερή απόδοση σε όλη τη χρονιά και είχαμε, εκτός του Ιανουαρίου με τους τραυματισμούς.

Για το σχήμα με τρεις κοντούς: «Μας έλειπε ο Παπανικολάου, οπότε είχαμε την δυνατότητα χαμηλά σχήματα. Μας πήγε καλά όλο αυτό το διάστημα που ήμασταν όλοι μαζί. Είναι ένα σχήμα όχι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστεί. Μπορούν και να σκοράρουν και να δημιουργήσουν οι τρεις κοντοί. Όχι ότι τα τριάρια μας δεν μπορούν να το κάνουν, όμως με τρεις κοντούς υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα. Και το ψηλό σχήμα βοηθά, οπότε είμαι ευτυχής που έχω πλούσιο υλικό και μπορώ να δοκιμάζω πολλά σχήματα για το καλύτερο της ομάδας».

Για τον Παπανικολάου: «Θα γίνει ένα ακόμα τεστ αλλά όταν θα πάμε για την προπόνηση θα ξέρουμε. Μάλλον θα είναι εκτός».

Για το πόσο επικίνδυνες είναι οι ομάδες που παίζουν χωρίς πίεση: «Οι ομάδες αυτές που παίζουν ελεύθερα χωρίς την πίεση για τα αποτελέσματα και είναι πιο εύκολο το να κάνουν μια έκπληξη. Χωρίς πίεση μπορεί να σουτάρουν από τα 9 μέτρα και να το βάλλουν. Είναι πολύ επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα. Παίζει πολλά πικ εν ρολ που εμείς θα πρέπει να αναχαιτίσουμε, ενώ θα πρέπει να προσέξουμε και τους Τόμιτς και τον Οριόλα. Χρειάζεται καλή προσωπική άμυνα αλλά και ομαδική προκειμένου να φτάσουμε στη νίκη.

 

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC