Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Σφαιρόπουλος: «Όποιος είναι να παίξει θα παίξει»

Ενοχλημένος από την ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θα πρέπει να μπαίνουν στην… μάχη, παίκτες που δεν είναι απόλυτα έτοιμοι, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί τώρα γιατί όταν γράφατε όλοι και διθυραμβολογούσατε μετά το δεύτερο ματς που έπαιξαν όλοι οι τραυματίες με ενέσεις και με αυταπάρνηση, όλοι ήσασταν υπέρ για το ότι θα παίξουν. Τώρα με ρωτάτε αν πρέπει να παίζουν οι τραυματίες ή να μην παίζουν. Όποιος είναι να παίξει θα παίξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής των Πειραιωτών σχετικά με το αν είναι προτιμότερο να παίζει ένας παίκτης του επιπέδου του Πρίντεζη με τραυματισμό ή κάποιος πιο έτοιμος.

Αναλυτικά οι υπόλοιπες δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

«Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί, πιο δυναμικοί, με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος. Να παλέψουμε περισσότερο στις επαφές. Να διαβάσουμε το παιχνίδι σε θέματα τακτικής στην επίθεση και να μην κάνουμε κάποια λάθη μέσα στην ρακέτα χωρίς παίκτη επάνω και παίκτες που ήταν μόνοι τους κάτω από το καλάθι.

Για το αν υπάρχουν περιθώρια ενέργειας είπε: «Αρχικά ναι γιατί δεν είχαμε κάποιον παίκτη που έπαιξε χτες πάρα πολύ και επειδή σε αυτά τα παιχνίδια μετρά η ψυχή και όταν η ψυχή είναι δυνατή υπερνικά την κούραση».

Για το αν είδε πρόσωπα θυμωμένα μετά το χτεσινό παιχνίδι είπε: «Νομίζω πως θα βγάλουμε αντίδραση, γιατί η εικόνα που δείξαμε δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας και μας αδικεί. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η ομάδα, έχει θέματα με τραυματισμούς που χάλασαν αρμονία, την συνοχή και τους ρόλους μέσα στην ομάδα. Τώρα όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες και πρέπει να παλέψουμε για τη νίκη».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στο τέταρτο ματς με τη Ζαλγκίρις είπε: «Πρέπει να κάνουμε σωστά τα απλά πράγματα, γιατί από τα απλά πράγματα χάσαμε χθες. Δεν κάναμε τα σωστά πράγματα που έγιναν από την έλλειψη σωστής συγκέντρωσης, κακού διαβάσματος και σίγουρα θέλουμε όλοι οι παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι και να είναι συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Δεν γίνεται να παίξεις τέτοια παιχνίδια αν δεν έχεις και έτοιμους όλους τους παίκτες σου για να παίξουν».

Σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών, ανέφερε: «Σήμερα θα ξεκουραστούν κάποιοι στην προπόνηση ή θα κάνουν πιο χαλαρά. Αύριο θα ξέρουμε κάτι. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, όπως και χτες είδατε έγινε ζέσταμα πριν το παιχνίδι και μέχρι αύριο θα ξέρουμε στην προπόνηση ποιοι θα είναι έτοιμοι».

Αναφορικά με το αν πρέπει να αλλάξει κάτι στο αμυντικό πλάνο, απάντησε: «Δεν ήταν λάθος το πλάνο. Ήταν πως εμείς δεν διαβάσαμε σωστά. Το πλάνο ήταν μια χαρά, με αυτό έχουμε πορευτεί όλη τη χρονιά. Το θέμα είναι ότι πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι για να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε.

 

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ