Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Σιόβας για Γκερέρο: “Μειονέκτημά του το σκοράρισμα, αλλά…”

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα, τον Ισπανό Γκερέρο, μίλησε ο πρώην συμπαίκτης του στη Λεγανιές, Δημήτρης Σιόβας.

Αναλυτικά μίλησε στο «Φως» για:

-το τι παίκτης είναι ο Γκερέρο: «Εάν είναι σε καλή κατάσταση είναι παίκτης που σκυλιάζει για την ομάδα. Είναι επιθετικός που πάνω απ’ όλα βάζει το σύνολο και είναι ικανός να γυρίσει μέχρι πίσω στην περιοχή για να βοηθήσει και στην άμυνα την ομάδα. Αν τροφοδοτηθεί καλά στον Ολυμπιακό θα σκοράρει περισσότερα γκολ. Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν σκοράρει πολλά γκολ».

-το αν είναι πρόβλημα το ότι δεν έχει το γκολ: «Κοίταξε, ναι, για επιθετικό είναι θέμα να μην έχει πολλά γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός λειτουργεί διαφορετικά από τη Λεγανές. Και εμείς βέβαια κάναμε πολλές φάσεις, αλλά στον Ολυμπιακό θα είναι αλλιώς τα πράγματα. Είναι γρήγορος και δυνατός παίκτης. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι με την μπάλα στα πόδια είναι εξαιρετικός. Πολύ δύσκολα θα χάσει την μπάλα. Κρατάει πολύ καλά την μπάλα, παίζει πολύ καλά με την πλάτη. Είναι εκρηκτικός και γρήγορος και τα τρεξίματά του είναι πολύ καλά. Για να καταλάβεις είναι παίκτης που μπορεί να παίξει και σε ομάδα που παίζει την κόντρα επίθεση, αλλά και σε ομάδα που πιέζει και είναι στην επίθεση, διότι είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας».

-το αν μπορεί να βελτιωθεί στον Ολυμπιακό: «Είναι μειονέκτημα το σκοράρισμα, αλλά πιστεύω ότι με τον Φορτούνη από πίσω του μπορεί να κάνει πολύ καλά πράγματα. Ο Κώστας είναι ο παίκτης που ταιριάζει στον Γκερέρο. Μπορεί να τον τροφοδοτήσει και να βρει το γκολ που του λείπει μέχρι τώρα. Ακόμα και ο Φορτούνης μπορεί να βοηθηθεί από αυτόν, διότι μαρκάρει και κινείται στον χώρο. Μπορεί να ανοίξει διαδρόμους στον Φορτούνη με τον τρόπο που παίζει και να κάνουν ένα πολύ καλό δίδυμο. Επίσης, ο Ολυμπιακός συνήθως έχει καλούς εξτρέμ και αυτοί είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον επιθετικό και ο Γκερέρο μπορεί να πάρει βοήθειες και από αυτούς».

-το αν παίζει μόνος του στην κορυφή ή με παρτενέρ: «Συνήθως παίζει μόνος του στην κορυφή. Αν έχει κι άλλον δίπλα του, θα κάνει δουλειά για δύο, διότι είναι παίκτης που παίζει για την ομάδα. Θα τρέξει και θα μαρκάρει και θα ανοίξεις χώρους και γενικά θα κάνει τρομερή δουλειά για όλους».

-το αν είναι διαφορετικά τα μεγέθη των δύο ομάδων και αν υπάρχει μικρότερη πίεση στη Λεγανές σε σχέση με τον Ολυμπιακό: «Είναι δύσκολο για αυτόν να ξεπεράσει την πίεση του κόσμου, διότι στη Λεγανές δεν είναι ίδια η πίεση. Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα στον Ολυμπιακό. Αυτό πρέπει να το ξεπεράσει και όλα θα πάνε καλά για αυτόν. Πρέπει να απελευθερωθεί από όλο αυτό και να μην επηρεαστεί».

-το αν έχει μιλήσει για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Ναι, μιλάμε. Μου είχε πει ότι είχε μιλήσει με ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Του είπα ότι “O Ολυμπιακός στα παρέχει όλα και αν πας καλά, θα κάνεις το άλμα στην καριέρα σου”. Το βασικό που ρώτησε ήταν αν ο Ολυμπιακός θα είναι στην κορυφή την επόμενη σεζόν. Του είπα: πήγαινε στην ομάδα που είναι πάντα πρώτη. Μια φορά το έχασε, αλλά πρώτη θα είναι. Μην το σκέφτεσαι καθόλου».

-το τι χαρακτήρας είναι: «Είναι πολύ καλό παιδί, είναι αγαθός. Ακριβώς για αυτό, επειδή είναι πολύ καλό παιδί, βοηθάει και όλη την ομάδα. Θα τον δείτε να γυρίζει στην άμυνα και να κάνει ακόμα και τάκλιν. Δεν το κάνει για να τον δει ο κόσμος, αλλά γιατί έτσι παίζει».

-το πώς τον έζησε στις προπονήσεις: «Εγώ αυτόν τον παίκτη τον πίστευα πάντα, γιατί είναι σκύλος. Στην προπόνηση με ταλαιπωρεί πολύ, γιατί είναι σκύλος. Σου ξαναλέω, είναι σκύλος. Δεν μπορείς να του πάρεις την μπάλα από τα πόδια. Καλύτερα να έπαιζα με τον Σουάρες και να με έβαζε πλάτη, παρά με αυτόν. Βέβαια, ξέρετε ότι άλλο προπόνηση και άλλο παιχνίδια, διότι έχουμε δει πολλούς παίκτες να είναι φοβεροί στην προπόνηση, αλλά στα παιχνίδια να είναι ίδιοι. Αυτό που θέλει είναι να τροφοδοτηθεί και θα τα κάνει όλα μόνος του στη συνέχεια».

-το αν μίλησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τον Γκερέρο: «Φυσικά και μίλησα. Αυτά είπα και τον Βρέντζο, όταν με ρώτησε για τον Γκερέρο. Τον πιστεύω πολύ και στον ίδιο είπα να πάει στον Ολυμπιακό και στον Ολυμπιακό είπα να τον πάρει, γιατί είναι πολύ καλός παίκτης. Απλά, του έχω πει πολλές φορές να μην τον επηρεάσει η πίεση που ασκεί ο κόσμος στην ομάδα».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ