Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Σκηνικό τιμωρίας στήνει η έκθεση της αστυνομίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η Αστυνομία αναφέρει ότι τα επεισόδια έχουν γίνει τόσο εντός γηπέδου, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο με οπαδούς του Ολυμπιακούς, γεγονός που ανάγκασε τις Αρχές σε χρήση χημικών.

Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τι πάνε να κάνουν εις βάρος του Ολυμπιακού…

Μεταξύ άλλων η έκθεση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Μετά την έναρξη του Β’ ημιχρόνου (περί την 18:30 ώρα) του προαναφερόμενου αγώνα ποδοσφαίρου, μία ομάδα περίπου πενήντα (50) ατόμων – οπαδών του Ολυμπιακού, παρατηρήθηκε να κινείται προς την έξοδο της κερκίδας Κ9, που οδηγεί σε περιβάλλοντα χώρο εσωτερικά της θύρας -3-, καταδιώκοντας νεαρό άτομο ηλικίας περίπου τριάντα (30) ετών, με απειλητικές διαθέσεις. Το εν λόγω άτομο προσέτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων της στατικής δύναμης καθώς και αστυνομικούς της ασφαλείας.

Στον περιβάλλοντα χώρο, εξωτερικά της κερκίδας Κ9, βρίσκονταν διμοιρία της Υ.Α.Τ. σε απόσταση περίπου τριάντα (30) μέτρων από το σημείο εισόδου-εξόδου της κερκίδας Κ9. Βλέποντας ο διμοιρίτης της προαναφερόμενης ΔΙ.Α.Τ. την κίνηση των προαναφερόμενων ατόμων, προσέγγισε το ανωτέρω σημείο, προκειμένου να συνδράμει τους αστυνομικούς των μέτρων (τάξης-ασφάλειας) και το προαναφερόμενο άτομο καθώς απειλείτο τόσο η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών δυνάμεων, όσο και του ατόμου που είχε προστρέξει προς το μέρος του. Με την άφιξη της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο σημείο, η παρουσία της έγινε αντιληπτή από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι αμέσως στράφηκαν εναντίον τους, με ρίψεις διαφόρων αντικειμένων.

Στη συνέχεια η διμοιρία αφού απώθησε τα άτομα με τακτικές κινήσεις, οπισθοχώρησε και επέστρεφε εξωτερικά στον περιβάλλοντα χώρο της Θύρας 3. Τα άτομα συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον τους εκτοξεύοντάς τους διάφορα αντικείμενα. Στην επιθετικότητα αυτή των φιλάθλων και προκειμένου να διασφαλισθεί η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών δυνάμεων και να προστατευθεί η δημόσια περιουσία, η διμοιρία της Υ.Α.Τ. προέβη σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων. Κατόπιν αυτού τα άτομα επέστρεψαν εντός της Θύρας 3 και η διμοιρία της Υ.Α.Τ. κινήθηκε εξωτερικά του σταδίου. Κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων επεισοδίων δεν διαπιστώθηκε ούτε καταγγέλθηκε τραυματισμός αστυνομικών και φιλάθλων και ο αγώνας διεκόπη περίπου για δεκαπέντε (15) λεπτά».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ