Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Στο δρόμο που χάραξε ο Πάσπαλι

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν είναι ο πρώτος παίχτης, ο οποίος μεταπηδάει απο τη μία ομάδα στην άλλη μεταξύ των “αιωνίων” αντιπάλων. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και σίγουρα πιο τρανά και τρανταχτά απο τον Έλληνα φόργουορντ. 

Ουσιαστικά, υπήρξανε οι παίχτες που άλλαξαν την ιστορία στον Ολυμπιακο και αποτελούσαν “σημαία” και έφυγαν και δε κατάφεραν τίποτα στον Παναθηναϊκό, όπως ο Πάσπαλι και παίχτες που ήρθαν και άλλαξαν την σύγχρονη ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακου, όπως ο Βασίλης Σπανούλης.

Για την ιστορία, ο πρώτος που το τόλμησε ήταν ο Χρήστος Ιορδανίδης, ο οποίος είχε περάσει 11 χρόνια στα πράσινα (1968 – 79) και εκείνο το καλοκαίρι πήρε την απόφαση λίγο πριν κλείσει την καριέρα του να μετακομίσει στον Ολυμπιακό και να παίξει εκεί για τρία χρόνια, κατακτώντας και κύπελλο Ελλάδας, το 1980.

Απο την άλλη, αντίστοιχους δρόμους χάραξαν και παίχτες-ρολίστες, όπως Περπέρογλου-Λοτζέσκσι ή Μαυροκεφαλίδης-Μπουρούσης-Βουγιούκας-Σχορτσιανίτης για την νεότερη εποχή και για την παλαίοτερη ο περίφημος Ντίνο Ράτζα.

Συγκεκριμένα, 14 παίχτες έχουν μεταβεί απο Παο σε Ολυμπιακο και 11 το αντίστροφο. Ίσως, όπως δείχνει η ιστορία απο αυτές τις εναλλαγές, έχει βγεί ο Ολυμπιακος κερδισμένος. Όπως προείπα σε αντίστοιχο άρθρο περι Παπαπέτρου, η ιστορία και μόνο θα κρίνει ποιος είναι ο χαμένος.

Το σίγουρο, είναι πως ολόκληρος Πάσπαλι των 32 πόντων μ.ο. αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακο, όντας κομβικός στην ιστορία του δαφνοστεφανωμένου έφηβου και την επόμενη χρονιά στον Παναθηναϊκό (1994/1995) δε κατέκτησε τίποτα. Αυτό δείχνει πως τα ονόματα δε παίζουν μόνα τους. Οι συνθήκες, η νοοτροπία και το γενικότερο κλίμα είναι πολύ διαφορετικό για κάθε παίχτη. Και ίσως δεν έχει βρεθεί ακόμη ο αντίστοιχος Σπανούλης για τον Παναθηναϊκό…

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ