Την πρόκριση του στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, μετά την επικράτηση του επί της Δάφνης και το συνολικό 3-0 επί της ομάδας του Αγίου Δημητρίου.
Το έργο των κοριτσιών του Κώστα Μίσσα ήταν εύκολο, καθώς οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν στους ημιτελικούς με… προίκα το 2-0 της κανονικής περιόδου και χρειάζονταν μόνο μία νίκη, για να πάρουν το εισιτήριο για τους τελικούς.
Αυτή η νίκη ήρθε από το πρώτο παιχνίδι του «ΔΑΚ Γλυφάδας» και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία, όπως δείχνει το τελικό 86-37. Το παιχνίδι αντέχει σε κριτική μόνο στο πρώτο του δεκάλεπτο, το οποίο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με 18-14, για να ακολουθήσει, όμως, ένα εντυπωσιακό 27-7 στην β’ περίοδο, που εκτόξευσε την διαφορά στους 24 πόντους στο ημίχρονο (45-21), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Πρώτη σκόρερ για την αήττητη ομάδα του Πειραιά η Βικτόρια Μακόλι με 19 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Στέλλα Καλτσίδου με 15 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 18-14, 45-21, 54-31, 86-37.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίσσας): Μάζιτς 8 (8 ριμπ. 2 ασ.), Σταμάτη 7 (2/4 διπ., 1/3 τριπ., 1 κλεψ.), Σπυριδοπούλου 10 (2/3 διπ., 2/5 τριπ.), Χατζηνικολάου 6 (9 ασ., 3 κλεψ.), Μπαλτά, Μάλτση, Κοσμα 2, Χαλιβέρα, Σωτηρίου 7 (2/3 διπ., 3 κλεψ.), Καλτσίδου 15 (5/8 δίπ., 5/5 βολ., 2 ριμπ., 3 ασ.), Αντερσον 12 (6/7 διπ., 11 ριμπ.), Μακόλι 19 (9/14 διπ., 6 ριμπ., 3 κλεψ., 3 κοψ.).
ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Μπουμπούς): Βλάνη 4 (1), Αλεξανδρή 8, Μανώλη 5 (1), Γιαμπάνη 2, Πατεράκη 2, Μούλη 6, Ρόσελ 10.


Περισσoτερα για OLYMPIACOS WOMEN
-
Χωρίς έλεος, 98-44 την Ελευθερία Μοσχάτου
Με… σπασμένα τα φρένα συνεχίζει ο Ολυμπιακός την πορεία του στο πρωτάθλημα της Α1...
-
Η Σπυριδοπούλου MVP της 8ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών
Η Άννα Σπυριδοπούλου, με 25 πόντους, 13 ριμπάουντ, τρία κλεψίματα, μία ασίστ, ένα κόψιμο...
-
Παντελάκης: «Βρίσκουμε ρυθμό, όμως θέλουμε δουλειά στην άμυνα»
Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στην επίθεση, πετυχαίνοντας 132 πόντους, όμως οι 84 που δέχτηκε...
-
100άρα με ρεκόρ
Απολαυστικός ο Ολυμπιακός, έκανε… σκόνη και θρύψαλα τις Εσπερίδες, όπως δείχνει το τελικό 132-84,...