Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Τι δεν μας είπε ο Μαρτίνς…

Μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, να παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΠΑΕ, όμως σίγουρα στις πρώτες του τοποθετήσεις ήταν ιδιαίτερα φειδωλός. Ο Πορτογάλος δεν θέλησε να εκθέσει αρκετές από τις σκέψεις του για το νέο Ολυμπιακό, παρά μόνο αρκέστηκε στα κλισέ περί αλλαγής φιλοσοφίας, απόκτηση ταυτότητας της ομάδας, η οποία θα παίζει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ότι θέλουν δηλαδή όλοι οι προπονητές, σε όλες τις ομάδες του κόσμου.
Φυσικά, στην πρώτη επαφή του Μαρτίνς με τους δημοσιογράφους, δεν περιμέναμε και πολλά περισσότερα. Αλλωστε ακόμα δεν έχει και ο ίδιος αρκετά δεδομένα για το ρόστερ της ομάδας. Αυτό που είπε ότι έχει καλούς παίκτες, σίγουρα το πιστεύει και ο ίδιος, αλλά δεν αφορούσε την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών. Αλλαγές θα γίνουν και θα είναι αρκετές. Ο Μαρτίνς δεν μας είπε για το σύστημα που θα ακολουθήσει. Για την φιλοσοφία που έχει ο ίδιος. Για την αγωνιστική φιλοσοφία. Αλλωστε το γεγονός ότι δεν έχει παραστάσεις από ομάδες που είναι αναγκασμένες να κάνουν πρωταθλητισμό, όπως ο Ολυμπιακός, λέει πολλά. Ο Μαρτίνς δεν είπε ότι είναι απογοητευμένος από όσα είδε στα Γιάννενα. Σίγουρα όμως το πιστεύει. Δεν είπε τίποτα για τις επαφές που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ποιο είναι το project και πως θα υλοποιηθεί.
Ο Μαρτίνς όμως, αναπάντεχα, αναφέρθηκε σε πρόσωπα. Σε παίκτες που, όπως είπε, θα δει και θα τους εξετάσει. Σε αυτούς που είναι δανεικοί ή που έχουν αποκτηθεί ήδη. Όμως και πάλι δεν τους ανέφερε όλους. Είπε μόνο για Τσιμίκα, Μανθάτη, Σιώπη και Μάνο, ο οποίος έχει αποκτηθεί από τον ΟΦΗ. Δεν είπε ούτε για τον Καμαρά, ο οποίος έχει αποκτηθεί από την Αζαξιό και έχει ανακοινωθεί κιόλας, ούτε για Γιαννιώτα, Ρισβάνη, Γούτα. Αυτοί δεν θα εξεταστούν; Δεν θα δοκιμαστούν; Ο Μαρτίνς δεν έχει καθαρό πλάνο ακόμα στο μυαλό του και αυτό φάνηκε. Περιμένει να δει που θα καταλήξει η μπίλια. Ποιοι θα φύγουν, ποιοι θα «ξεμείνουν» και ποιοι μπορούν να αποκτηθούν. Δεν του έχει δώσει κανείς τα κλειδιά για να αποφασίζει εν λευκώ. Αυτό δεν πρόκειται να ξαναγίνει στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει πληρώσει ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν. Τον σχεδιασμό τον κάνει ο Φρανσουά Μοδεστό και όπου χρειάζεται παρεμβαίνει ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Μαρτίνς έχει ζητήσει παίκτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εισακουστεί. Ανά περίπτωση θα κριθεί…

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ