Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Τι γίνεται με τις ομάδες Λευκορωσίας και Ουκρανίας εν όψει των κληρώσεων των ευρωπαϊκών κυπέλλων

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποτραπούν κληρώσεις, μεταξύ ομάδων από τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, σε οποιαδήποτε διοργάνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο μέλλον.

Μία κίνηση έρχεται ως συνέπειας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, για την οποία η Λευκορωσία θεωρείται περιοχή-κλειδί.

Είχε ηδη αποτραπεί η κλήρωση μεταξύ ομάδων από τη Ρωσία και την Ουκρανία, πολύ πριν ξεκινήσει η σύγκρουση στις αρχές του έτους.

Τον Μάρτιο, η UEFA είχε ανακοινώσει ότι οι σύλλογοι της Λευκορωσίας και η εθνική ομάδα θα πρέπει να παίξουν όλους τους εντός έδρας αγώνες τους στις διοργανώσεις της UEFA σε ουδέτερους χώρους χωρίς να επιτρέπονται θεατές.

«Η σημερινή περαιτέρω απόφαση λαμβάνεται για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων της UEFA καθώς η ασφάλεια και η ασφάλεια των ομάδων, των αξιωματούχων και άλλων συμμετεχόντων ενδέχεται να μην είναι πλήρως εγγυημένη λόγω της ύπαρξης στρατιωτικής σύγκρουσης», δήλωσε η UEFA.
«Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα παραμείνει σε ετοιμότητα για να συγκαλέσει περαιτέρω συνεδριάσεις για να επανεκτιμήσει τη νομική και πραγματική κατάσταση καθώς εξελίσσεται και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις, όπως απαιτείται».

Η UEFA ενέκρινε επίσης ειδικούς κανόνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών (6-31 Ιουλίου) στην Αγγλία που επιτρέπει στις ομάδες να εγγράφουν απεριόριστες αντικαταστάτριες σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας, αλλά μόνο πριν από τον πρώτο αγώνα.
Η αλλαγή κανόνα επιτρέπει στις ομάδες να αντικαθιστούν παίκτες που έχουν θετικό τεστ για Covid-19, αλλά μόλις αντικατασταθεί μία παίκτρια, δεν μπορεί να γίνει δεκτή ξανά στη λίστα.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ