Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Το “κρυφό” μεγαλείο του Ολυμπιακου

Με αφορμή τις προκρίσεις στους τελικούς Ευρώπης στα αμφότερα τμήματα βόλευ του Ολυμπιακου (ανδρών και γυναικών), θα ήθελα να παραθέσω κάποιους προβληματισμούς αλλα ταυτοχρόνως και να επαινήσω τις επιτυχίες και την προσπάθεια που καταβάλλεται απο τον ερασιτέχνη Ολυμπιακο, ο οποίος εχει με διαφορά το πιο υγιές και επιτυχημένο project.

Ο σύλλογος “Ολυμπιακος Σύνδεσμου Φιλάθλων Πειραιώς” δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και μπασκετ. Σίγουρα, ο καθένας έχει την αδυναμία του σε ένα απο τα δύο αθλήματα μιας και είναι τα πιο διαδεδομένα στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, τα υπόλοιπα αθλήματα δεν είναι του σωρού. Άλλωστε, κάποιος δε γίνεται Ολυμπιακος μόνο στο ποδόσφαιρο ή μόνο στο μπασκετ. Η ομάδα είναι μία, ενιαία σε όλα τα αθλήματα.

Αυτός ο αθλητικός σύλλογος είναι τεράστιος και πληθωρικός στους τίτλους, καθώς σε κάθε άθλημα πρωταγωνιστεί. Είτε στο αντρικό τμήμα είτε στο γυναικείο. Είναι Ολυμπιακος. Δυστυχώς, μεγάλη μερίδα θυμάται αυτά τα τμήματα σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε τελικούς Ελλάδας και Ευρώπης. Όμως δε πρέπει να ξεχνάμε πόσες χαρές μας έχουν χαρίσει τα τμήματα του πόλο και του βόλευ. Ανατροπές, τίτλοι αναπάντεχοι κόντρα σε μεγαθηρία και αμέτρητα καρδιακά εμφράγματα απο χαρά και μόνο.

Βέβαια, όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακος φαίνεται να “γιγαντώνει” ολοένα και περισσότερο, ειδικά στον ερασιτέχνη. Οι προκρίσεις δεν είναι τυχαίες. Απο ένα και μόνο παράδειγμα μπορούμε να καταλάβουμε πως η διοίκηση, δε το βάζει κάτω έπειτα απο αποτυχίες, αλλά συνεχίζει απτόητη το έργο της, ώστε να δομεί τον καλύτερο Ολυμπιακο που μπορεί.  Στο αντρικό τμήμα του βόλευ, ο Ολυμπιακος τα 3 τελευταία χρόνια δε κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο ολοένα και καλύτερες μεταγραφές (π.χ. Αγκάμεζ). Μετά την περσινή εκ νέου αποτυχία, οι παράγοντες και οι αρμόδιοι έκαναν την αυτοκριτική τους, είδαν τα λάθη τους και διορθώθηκαν. Το αποτέλεσμα; Να φτάσουν τον Ολυμπιακο εδώ που είναι τώρα. Μία “ανάσα” πριν την κορυφή της Ευρώπης. 

Γενικότερα, με τον τρόπο και την υγεία που προσεγγίζει τα προβλήματα του ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακος, είναι αξιοζήλευτος και σπάνιος για τα ελληνικά δεδομένα.

Όπως μπορούμε να κατλάβουμε πολύ εύκολα, το μεγαλείο του Ολυμπιακου δεν έχει σταματημό και δεν περιορίζεται σε καμία γκάμα αθλήματος. Αυτό είναι, άλλωστε, το στοιχείο που τον κάνει έναν εκ των μεγαλύτερων συλλόγων της Ευρώπης.

Μήπως θα πρέπει να μην υπάρχει τόσο στενόμυαλη προσέγγιση απο την πλειοψηφία των φιλάθλων του Ολυμπιακου και να δώσουν μία παραπάνω προσοχή και στα υπόλοιπα τμήματα, τα οποία είναι άξια θαυμασμού; 

Περισσoτερα για RED BLOGS

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ