Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Το μεγάλο δίλημμα για Φορτούνη

Ο Ολυμπιακος διανύει μία πολύ απογοητευτική σεζόν, στην οποία βρίσκεται ουσιαστικά εκτός δύο στόχων και στο πρωτάθλημα έχει χάσει σημαντικό έδαφος για την κατάκτηση του 8ου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Γνωστά και οφθαλμοφανή τα αίσχη που έχουν γίνει κατά του Ολυμπιακου, αλλά και η αγωνιστική εικόνα δε πείθει. Απο προπονητή έως παίχτες, καταλογίζονται οι ευθύνες.

Η δυσαρέσκεια για τον Γκαρσία είναι γνωστή απο την ΠΑΕ, καθώς ζήτησε και εξηγήσεις. Ωστόσο, δυσαρέσκεια δε πρέπει να υπάρχει μόνο για τον προπονητή, αλλά και για τους παίχτες, οι οποίοι αγωνίζονται στο χορτάρι και βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.

Όλοι είχαν απαιτήσεις απο τον αγνώριστο Μιραλάς, ο οποίος έδειξε να έχει επηρεαστεί εμφανώς απο την αγωνιστική απραξία, αλλά το πρώτο και το δυνατότερο καμπανάκι δεν χτυπάει για αυτόν, αλλά για τον εκ των φυσικών ηγετών της ομάδας, τον Κώστα Φορτούνη.

Ο Κώστας Φορτούνης στηρίχθηκε εμπράκτως και ανιδιοτελώς απο τον Βαγγέλη Μαρινάκη έως και κάθε προπονητή που αναλάμβανε το “τιμόνι” του Ολυμπιακου. Ωστόσο, την φετινή σεζόν, όπου το βάρος της ομάδας είχε πέσει αποκλειστικά επάνω του, έδειξε να μην μπορεί μέσω της απόδοσης του -και όχι μόνο- να κάνει το κάτι παραπάνω και να πάρει απο τα…πόδια του τον Ολυμπιακο, με αποτέλεσμα να τον οδηγήσει στις επιτυχίες και στα θετικά αποτελέσματα. Ούτε καν, που ήταν στους κορυφαίους της ομάδας.

Κάπου εδώ τίθεται το εξής ερώτημα  για τον Κώστα Φορτούνη: Την επόμενη χρονιά, του δίνεις ρόλο ηγέτη και πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο Ολυμπιακό ή του κόβεις τα πόδια αφήνοντας τον στον πάγκο; Την απάντηση την έχουμε εμείς. Όλα κρίνονται απο την θέληση του ιδίου, το ταλέντο το έχει, αρκεί να μην μείνει άλλο εκεί και να περάσει στις πράξεις.

Αυτό που αναζητείται απο τον Φορτούνη είναι το ηγετικό στοιχείο στον χαρακτήρα του. Να έχει ότι είχαν οι Καραπιάλης, Τζόρτζεβιτς και πάει λέγοντας… Καταλαβαίνετε πολύ καλά περι τινός εννοούμε. Αυτό πάει να πεί ηγέτης.

Όπως γνωρίζουμε η φανέλα είναι “βαριά” και όποιος δε μπορεί, φαίνεται. Το σίγουρο, είναι ότι είτε με Γκαρσία προπονητή την νέα σεζόν, είτε με οποιονδήποτε άλλον (π.χ. Μιλόγεβιτς) θα πρέπει να γίνει επαναπροδιόριση ως προς τους ηγέτες της ομάδας. Ευκαιρίες και χρόνος απο τη νέα σεζόν, δε πρέπει και πρόκειται να υπάρξουν. Περιθώρια δεν υπάρχουν και το καλό της ομάδας βρίσκεται πάνω απο κάθε πρόσωπο.

Περισσoτερα για RED BLOGS

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ