Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Υπάρχουν πολλοί Ποντένσε;

Εξτρέμ… ένας άλυτος γρίφος και μια μεγάλη αδυναμία στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Υπήρξαν ακραίοι, οι οποίοι ήλθαν με μεγάλες περγαμηνές και δεν συγκίνησαν  με την απόδοση τους αλλά και εξτρέμ, οι οποίοι εντυπωσίασαν στην αρχή, αλλά δεν είχαν διάρκεια στην απόδοση τους. 

Όπως είναι κατανοητό απο τον τίτλο, θέλω να σταθώ στον καλύτερο -κατ΄εμέ- παίχτη του Ολυμπιακού, τον Λούκας Ποντένσε. Ο 22χρονος διεθνής Πορτογάλος ήρθε απο την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ως ελεύθερος και ήδη “χορεύει” χαφ, μπακ και σέντερ μπακ με τις μαγευτικές του τρίπλες. Αλλά όχι, δεν είναι μόνο οι τρίπλες που έχει στο ρεπερτόριο του. 

Διαθέτει ταχύτητα είτε με τη μπάλα στη πόδια ή χωρίς και σε συνδυασμό με την καλή τεχνική κατάρτιση γίνεται άπιαστος. Επίσης, σίγουρα το χαμηλό κέντρο βάρους του, αποτελεί κινητήριο μοχλό για τις αστραπιαίες κινήσεις του. 

Επιπροσθέτως, δημιουργεί, κοιτάει και διαβάζει χώρους, όπως και στην άμυνα δεν αφήνει εκτεθειμένο τον Τσιμίκα, παλεύει σα σκυλί και πίσω, όσο του επιτρέπει βέβαια και η σωματοδομή του.

Μάλιστα, τώρα αρχίζει να πατάει περισσότερο περιοχή και να σκοράρει. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Βρέθηκε εξτρέμ, ο οποίος την πατάει την ρουφιάνα την περιοχή και κοιτάει δίχτυα. 

Είναι ουσιαστικός και τρομερός playmaker. Βέβαια, είναι νωρίς να τον “βαφτίσω” ως εκ των κορυφαίων που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια. Πάντως, σίγουρα ως τώρα δείχνει έναν σπάνιο παίχτη, ο οποίος με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την νοοτροπία είχε χρόνια να έλθει στο λιμάνι. Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η ρήτρα της Σπόρτινγκ που ανερχόταν στα 60 εκατ. ευρώ.

Μόνο ερώτημα και πρόκληση για τον “μαέστρο”; Η διάρκεια. Αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς και παραμείνει υγιής, καλό είναι να τον απολαμβάνουμε όσο μπορούμε, γιατί πρόκειται να έχει μεγάλη καριέρα…

Περισσoτερα για RED BLOGS

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ