Η νέα EuroLeague αναμένεται να ξεκινήσει το διήμερο 24/25 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει πως αν τελικά προχωρήσει το σχέδιο που έχουν οι μέτοχοι, το Final Four του Σούπερ Καπ προβλέπεται να διεξαχθεί ακριβώς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Δηλαδή το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη σκέψη ήταν να διεξαχθεί το συγκεκριμένο Final Four στο Άμπου Ντάμπι, με τις ομάδες της Μέσης Ανατολής να δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον, πλην όμως αυτή τη στιγμή – και αν τελικά ευδοκιμήσει το σχέδιο – είναι ανοιχτό το που θα διεξαχθεί λόγω της κατάστασης που επικρατεί εκεί.
«Επιπλέον, οι σύλλογοι-μέλη ενέκριναν την αρχική διερεύνηση μιας νέας υψηλού προφίλ διοργάνωσης πριν από την έναρξη της σεζόν, που θα συμμετέχουν οι πρωταθλητές της EuroLeague και του EuroCup, η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω το ανταγωνιστικό οικοσύστημα», ανέφερε η ανακοίνωση της Euroleague στις 14 Απριλίου, κάτι που σημαίνει πως στο Σούπερ Καπ θα λάβει μέρος ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής Ευρώπης και η γαλλική Μπουργκ, που κατέκτησε το EuroCup.
Ποιες θα είναι οι άλλες δύο ομάδες. Σύμφωνα με όσα είχαν συζητηθεί στα μέσα Απριλίου, η σκέψη είναι να λάβει μέρος και η προηγούμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης, δηλαδή η Φενέρμπαχτσε, όπως και η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στη regular season της Euroleague. Επειδή ωστόσο ο Ολυμπιακός και τερμάτισε πρώτος και κατέκτησε το τρόπαιο, μένει να δούμε αν την τέταρτη θέση θα πάρει ο δεύτερος της κανονικής περιόδου, δηλαδή η Βαλένθια ή αν θα επιλεγεί ο φιναλίστ του τελικού, δηλαδή η Ρεάλ Μαδρίτης.
Μένει να δούμε αν όντως το σχέδιο θα ευδοκιμήσει και αν θα προχωρήσει τελική η Euroleague από φέτος στη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ με τη μορφή του Final Four, θέλοντας να αναδείξει τον… υπέρ-πρωταθλητή, μια εβδομάδα πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν.
