Στο μεταγραφικό «ραντάρ» του Ολυμπιακού φέρνουν τον Ορλάντο Χιλ δημοσιεύματα από την Αργεντινή, τα οποία κάνουν λόγο για ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» για τον διεθνή Παραγουανό τερματοφύλακα της Σαν Λορέντζο.
Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της αργεντίνικης ομάδας, Πάμπλο Λαφουρκάδε, ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση για την απόκτηση του 26χρονου γκολκίπερ, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από τη Σαν Λορέντζο. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος εκτιμά ότι οι Πειραιώτες αναμένεται να επανέλθουν με νέα, βελτιωμένη προσφορά, επιδιώκοντας να κρατήσουν «ζωντανή» την υπόθεση.
Ο Χιλ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πορεία της Παραγουάης. Στη φάση των «32» ήταν πρωταγωνιστής στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στη Γερμανία, οδηγώντας την ομάδα του στην πρόκριση, ενώ στους «16» πραγματοποίησε σειρά σημαντικών επεμβάσεων κόντρα στη Γαλλία, πριν λυγίσει από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κιλιάν Εμπαπέ.
Ο διεθνής τερματοφύλακας δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τον Δεκέμβριο του 2027 με τη Σαν Λορέντζο και τη φετινή σεζόν μετρά 22 συμμετοχές, κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε 12 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Η ιστορία του, μάλιστα, είχε συγκινήσει πριν από λίγα χρόνια, όταν αναγκάστηκε να πουλήσει προσωπικά αναμνηστικά από τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων του 2019, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας του πρόωρα γεννημένου γιου του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπτωση του Χιλ συνδέεται άμεσα με το μέλλον του Κωνσταντίνου Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση βασικού τερματοφύλακα μόνο στην περίπτωση που παραχωρηθεί ο διεθνής Έλληνας γκολκίπερ, ενώ στη λίστα των υποψηφίων βρίσκεται και ο πρώην τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων», Ζοσέ Σα.
