Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σενάριο για την βαθμολογία της Euroleague εάν τελικά αποβληθούν οι Ρωσικές ομάδες

Ο οριστικός αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από την φετινή Euroleague, φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο, καθώς φαντάζει δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση μέχρι την deadline της 21ης Μαρτίου και η Λίγκα εξετάζει τα σενάρια του τι θα συμβεί στην συνέχεια στην διοργάνωση.

Το αρχικό σενάριο ήθελε τα παιχνίδια των τριών ρωσικών ομάδων (ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ, Ούνικς), να θεωρούνταν ως μη γενόμενα, κάτι, όμως, που δυσαρεστεί κάποιες ομάδες, οι οποίες θεωρούν εαυτούς ριγμένους, σε σύγκριση με άλλες ομάδες.

Έτσι, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «BasketNews», στο τραπέζι έχει πέσει και μία εναλλακτική πρόταση, η οποία αναφέρει πως τα προηγούμενα αποτελέσματα των ρωσικών ομάδων παραμένουν ως έχουν, ενώ αναφορικά με τα  όσα απομένουν, μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου, θα ακυρωθούν, κάτι που σημαίνει πως οι αντίπαλες ομάδες δεν θα πάρουν τους βαθμούς της νίκης άνευ αγώνος, με σκορ 20-0. Η πρόταση αυτή ήρθε στην επιφάνεια καθώς, σε ενδεχόμενη ακύρωση όλων των αγώνων των ρωσικών ομάδων, τότε ουσιαστικά σχεδόν το 20% της κανονικής περιόδου… πάει στα σκουπίδια.

Όσον αφορά την βαθμολογική κατάταξη των υπόλοιπων ομάδων, αυτή θα κριθεί, όχι από τις νίκες/ ήττες της κάθε ομάδας, αλλά από το ποσοστό νικών τους.

Όπως αναφέρει το «BasketNews», η πρόταση της Euroleague θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία  την Δευτέρα (7/3), με τις ομάδες να επιλέγουν ποια από τις δύο προτάσεις επιθυμούν να ισχύσει, σε περίπτωση, πάντα, που ο αποκλεισμός των ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς από την συνέχεια της σεζόν, οριστικοποιηθεί.

Περισσoτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ