Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αλλάζει το καταστατικό για το 20-0 η Euroleague

 Ο κορονωϊός έχει… τσακίσει τις ομάδες της Euroleague, τα 20-0 άνευ αγώνος ακολουθούν το ένα το άλλο, με την Λίγκα, πλέον, να αλλάζει τα αρχικά της πλάνα.

Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης 14/10, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε στις ομάδες την πρόταση της για αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου του καταστατικού, το οποίο ανάγκαζε όσες ομάδες έμεναν με λιγότερους από οκτώ παίκτες, να χάνουν το παιχνίδι στα χαρτιά.

Με βάση τα νέα δεδομένα και με στόχο να προστατεύσει τους συλλόγους όσο και την αξιοπιστία της διοργάνωσης, η EuroLegue Basketball θα προτείνει την τροποποίηση του άρθρου, που αφορά στις συνέπειες από μία τέτοια κατάσταση για τους αγώνες, που δεν μπόρεσαν να γίνουν εξαιτίας περιορισμών στα ταξίδια από τις τοπικές ή εθνικές αρχές. Ως εκ τούτου, οι ομάδες που δεν ήταν σε θέση να κατεβάσουν οκτάδα επειδή είναι χτυπημένες από τον κορονοϊό, θα δουν τα αντίστοιχα αναβληθέντα παιχνίδια να επαναπρογραμματίζονται σε επόμενη ημερομηνία. Οι υπάρχοντες κανονισμοί (μάξιμουμ τρεις αγώνες μπορούν να επαναπρογραμματιστούν) θα είναι ίδιοι με αυτούς που αφορούν στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Αν εγκριθεί, η τροποποίηση θα ισχύσει για όλους τους αγώνες που δεν είχαν ήδη γίνει λόγω αυτού του πράγματος, και θα δώσει στον CEO της EuroLeague τη δύναμη να τους επαναπρογραμματίσει σε επόμενη ημερομηνία” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο απόσπασμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η EuroLeague.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως αν περάσει η πρόταση της Euroleague, όλα τα παιχνίδια τα οποία έχουν αναβληθεί, αλλά και αυτά που έχουν ήδη κατοχυρωθεί υπέρ μίας ομάδας, θα προγραμματιστούν σε νέα ημερομηνία.

 

Περισσoτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ