Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Αμανατίδης στον Overfm: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπαίνει φρένο στον αθλητισμό»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και τεχνικός σύμβουλος δικτύου ακαδημιών της ΠΑΕ Χανίων και του Αlma Club, Γιώργος Αμανατίδης, μίλησε στην εκπομπή Cover page του Over FM 104.9 με τον Αλέξανδρο Σόμογλου και την Λένα Καραλή, για τις επιπτώσεις του lockdown στους αθλητές των ακαδημιών.

Ο Γιώργος Αμανατίδης είπε:

Για το αν είναι αναγκαία μια κυβερνητική απόφαση για το άνοιγμα του αθλητισμού:

“Όσοι αποφασίζουν για το μέλλον μας να έχουν μια κοινή γραμμή στην οποία θα πρέπει να κατευθυνθούμε. Όμως, για να γίνει αυτό πρέπει να είναι κοντά στον κόσμο και να καταλάβουν τι αντιμετωπίζει.

Πέρασα από μια πλατεία και ήταν όλα τα παιδιά έξω, άναρχα, χωρίς αποστάσεις και προφυλάξεις. Στον αθλητισμό μπορούν να προπονηθούν σε γκρουπ 10 ατόμων με προφυλάξεις.

Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω πώς βάζουν φρένο σε ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι που λέγεται αθλητισμός, ο οποίος όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι για τη ζωή μας. Σε όλη την Ευρώπη είναι διαφορετικά -Σε όλη την Ευρώπη συνεχίζονται όλα τα αθλήματα και με πάρα πολλή προσοχή- και εδώ έχει ανοίξει μόνο η Σούπερ Λιγκ 1.

Επειδή, είμαι πάρα πολλά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου και έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους, στα Χανιά η προσέγγιση τους είναι τελείως διαφορετική σε αυτό που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αξίζει να βρίσκεται σε μεγαλύτερη κατηγορία, επειδή κοιτάει όλα τα θέματα με πολλή ευαισθησία. Πραγματικά, χαίρομαι που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα.

Από πέρυσι λαμβάνονται πρωτόγνωρες αποφάσεις, μεταξύ αυτών και να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Η ομάδα άδικα δεν διεκδίκησε την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία. Φτάνουμε τώρα στο σημείο να μην έχει αρχίσει το πρωτάθλημα και να συμμετέχουμε στο κύπελλο. Αυτό μας βάζει σε μία διαδικασία εγρήγορσης με πολύ μεγάλο σεβασμό σε όλους τους κανόνες, κάνοντας όλα τα τεστ. Τώρα, όμως μας λένε “δεν θα συμμετάσχετε ούτε στο κύπελλο”. Αυτό δείχνει μεγάλη ανοργανωσιά.

Για το πόσο μπορούν να αντέξουν τα Χανιά και οι άλλοι χρημοτοδότες να βάζουν χρήματα:

Εχω έξι γήπεδα στην Αθηνα και είναι έρημα. Τηρούσαμε όλους τους κανόνες. Λειτουργούμε με πειθαρχία. Δεν μιλάω για παιχνίδια, αλλά για μονάδες στις οποίες τα παιδιά μπορούν πηγαίνουν ανά ομάδες 10 ατόμων.

Για τις συνέπειες που έχει στην καριέρα των ποδοσφαιριστών το γεγονός ότι δεν προπονούνται. 

Ανατριχιάζω και μόνο που το σκέπτομαι. Ενα παιδάκι στα Χανιά ήταν έτοιμο να πάει στον Αγιαξ. Και τώρα είναι κάτω στα Χανιά και δεν προπονείται. Του στερούμε το μέλλον του.

Για το αν φοβούνται όσοι ασχολούνται με το χώρο ένα ενδεχόμενο λουκέτο μέχρι το καλοκαίρι 

Ολα είναι πιθανά. Για όλα είναι ικανοί. Έχω πέσει από τα σύννεφα. Θα ανοίξουν σχολεία με 26 παιδιά μέσα στην αίθουσα και από την άλλη για το ποδόσφαιρο που διεξάγεται σε εξωτερικό χώρο.

Για το αν έχει καταλάβει το λόγο που είναι τόσο απαξιωμένη η Σούπερ Λιγκ 2

Εγώ που κατάγομαι από την Καστοριά έχει μια ιστορική ομάδα που δεν πάει πουθενά. Τι κίνητρο έχουν εκεί τα παιδιά. Οι διοικούντες έχουν φέρει την κατηγορία σε αυτό το επίπεδο και αυτοί μπορούν να την αλλάξουν.

Κλείνοντας να πω ότι θα πρέπει η κυβέρνηση και όσοι ασχολούνται με αυτό το κομμάτι να το δουν με μεγαλύτερη ευαισθησία. Να έρθουν λίγο πιο κοντά για να το γνωρίσουν καλά και να δουν ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνεται καλή διαχείριση.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ