Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Αν είχαμε πυροβολισμούς, θα έπρεπε ο διαιτητής να περιμένει μία ώρα;»

Ο Ολυμπιακός έδωσε το παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης του Παναθηναϊκού, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Κυριακής και απάντησαν στην “πράσινη” ένσταση για την διακοπή της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, η πλευρά του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως ο Γερμανός διαιτητής κακώς δεν περίμενε μία ώρα για να διακόψει οριστικά το παιχνίδι, αλλά το έκανε στα 33 λεπτά, με τους νομικούς του Ολυμπιακού να δίνουν την δική τους απάντηση.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο νομοθέτης δεν αναφέρει ότι ο διαιτητής οφείλει να αναμένει ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο προτού πάρει μία απόφαση. Αναφέρει το απώτατο όριο που δεν πρέπει να αναμένει περισσότερο ο διαιτητής. Η διάταξη είναι ξεκάθαρη: σου δίνει δικαίωμα να περιμένεις μέχρι μία ώρα να περιμένεις. Μετά από την ώρα, ο διαιτητής δεν έχει δικαίωμα να περιμένει ακόμα και αν το θέλει.

Η διάταξη βάζει απώτατο χρονικό όριο, αλλά αν θέλει μπορεί να το διακόψει νωρίτερα. Οποτεδήποτε το κρίνει πριν τη μία ώρα και η κρίση του είναι ανέλεγκτη, έχει το δικαίωμα να το διακόψει. Αν είχαμε πυροβολισμούς, θα έπρεπε να περίμενε μία ώρα; Αν ο διαιτητής νιώσει μία ανασφάλεια, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι μπορεί να συμβεί κάτι, μπορεί να περιμένει μέχρι 60 λεπτά. Αυτός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Αυτό μας δίνει το γράμμα του κανονισμού. Θα έπρεπε να κατασκευάσουμε κάτι άλλο, που θα ήταν αντίθετο σε όλο το κανονιστικό πλαίσιο. Είναι τρομακτικό αυτό αν το αντιληφθούμε σαν νομολογιακή κατασκευή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Χατζησαβάογλου με τον Δημήτρη Καρπετόπουλο να προσθέτει:

«Η ίδια διάταξη που εξετάζουμε, δίνει τη δυνατότητα στον διαιτητή να διατάξει την εκκένωση. Αν κρίνει ότι χρειάζεται, μπορεί να το κάνει. Εάν κρίνει ότι είναι απρόσφορη η εντολή, δεν το κάνει. Μπορεί να το κάνει μισή ώρα μετά την προσωρινή διακοπή. Η ίδια διάταξη δίνει στον διαιτητή την απόλυτη ευθύνη να κρίνει εάν μπορεί να συνεχιστεί το ματς. Ο διαιτητής έχει τη γενική εξουσία, βλέπει την κατάσταση και προφανώς, συνυπολόγισε ότι έχει προηγηθεί. Αν ένα ματς έχει διακοπεί για τέταρτη φορά, ο διαιτητής πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μία ώρα, τότε το ματς θα κρατήσει πολλές φορές»

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Follow Us