Σημαντική πρόοδο στην υπόθεση του Χοακίν «Όσο» Μαρτίνεθ Γκαούνα βλέπουν τα ισπανικά ΜΜΕ, τα οποία παρουσιάζουν τον Ολυμπιακό ως το μεγάλο φαβορί για την απόκτηση του αριστερού μπακ της Σεβίλλης. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το όνομά του είχε συνδεθεί τις τελευταίες ημέρες και με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, οι εξελίξεις φαίνεται πως φέρνουν τους «ερυθρόλευκους» πιο κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Estadio Deportivo, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν επιταχυνθεί αισθητά τις τελευταίες ώρες, με την αισιοδοξία να είναι έκδηλη πως σύντομα μπορεί να επιτευχθεί κατ’ αρχήν συμφωνία.
Καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις φαίνεται πως παίζει και η στάση του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Όπως αναφέρουν οι Ισπανοί, ο Όσο έχει ήδη δώσει τη συγκατάθεσή του για τη μετακίνησή του στον Πειραιά, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τον οποίο συνυπήρξε με επιτυχία στη Σεβίλλη.
Την ίδια στιγμή, οι Ανδαλουσιάνοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο παραχώρησης του 22χρονου αριστερού μπακ. Παρότι το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2027, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία για την ανανέωσή του, γεγονός που οδηγεί τη διοίκηση της Σεβίλλης στην απόφαση να τον πουλήσει τώρα, προκειμένου να εξασφαλίσει σημαντικό οικονομικό αντάλλαγμα.
Το ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο Ολυμπιακός επανήλθε με νέα, αισθητά βελτιωμένη πρόταση, έπειτα από την έγκριση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η αρχική προσφορά των 6 εκατ. ευρώ αυξήθηκε, χωρίς να γίνεται γνωστό το ακριβές ποσό, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πλησιάζει τις οικονομικές απαιτήσεις της Σεβίλλης. Το γεγονός αυτό ενισχύει την αισιοδοξία πως οι δύο πλευρές βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη συμφωνίας, με τον Ολυμπιακό να επιχειρεί να ολοκληρώσει μία ακόμη σημαντική μεταγραφική κίνηση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
