Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

Απίστευτες ποινές για τις ομάδες της Euroleague

Η νέα σεζόν στην Euroleague εκκινεί την 1/10, όμως η συνεδρίαση της Πέμπτης (10/9) είναι εξαιρετικά κρίσιμη, με αφορμή το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, οι δικλείδες ασφαλείας που έχει βάλει η διοργανώτρια αρχή, προκαλεί πονοκέφαλο στις ομάδες, καθώς, όπως αναφέρει η Euroleague, η ευθύνη της διεξαγωγής ενός αγώνα, ανήκει στις ομάδες, που υποχρεούνται να συνεργαστούν με την κυβέρνηση, ώστε να επιτραπεί η είσοδος στην χώρα για την φιλοξενούμενη ομάδα, στην περίπτωση που υπάρχει απαγόρευση εισόδου από και προς το συγκεκριμένο κράτος από το οποίο προέρχεται.

Αν δεν είναι εφικτή η παρουσία της φιλοξενούμενης ομάδας στην χώρα, τότε ο γηπεδούχος υποχρεούται να βρει χώρα και γήπεδο για την διεξαγωγή της αναμέτρησης. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά και θα τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ! Αν μάλιστα επαναληφθεί κάτι τέτοιο, το πρόστιμο φτάνει στα 400.000 ευρώ, ενώ η τρίτη φορά που θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο, θα φέρει αποβολή από την διοργάνωση!

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης (10/9), οι ομάδες αναμένεται να εκφράσουν τις ενστάσεις τους, ενώ στο τραπέζι θα πέσουν και διάφορες προτάσεις, όπως μείωση των ταξιδιών, αναβολής 15 ημερών από την διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής, ακόμα και το ενδεχόμενο “φούσκας” στα πρότυπα του ΝΒΑ, αν τα πράγματα με τον κορωνοϊό… ξεφύγουν, όπως τον περασμένο Μάρτιο.

Περισσoτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ