Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποφασισμένη να ολοκληρώσει τα κύπελλα Ευρώπης είναι η UEFA

Τον Αύγουστο θα διεξαχθούν οι αγώνες που απομένουν, ώστε να ολοκληρωθούν το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή είναι η πρόθεση της UEFA που παροτρύνει τα μέλη της για την ολοκλήρωση των Εθνικών πρωταθλημάτων μέσα στο καλοκαίρι.

Στην τηλεδιάσκεψη της UEFA με τις ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες επαναβεβαιώθηκε η επιθυμία όλων των φορέων του ποδοσφαίρου, για να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα αυτό το καλοκαίρι.

Με δεδομένο μάλιστα ότι πρόθεση της UEFA είναι να διεξαχθούν τον Αύγουστο και τα παιχνίδια, που απομένουν σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Η UEFA πάντως άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο για τις χώρες, που λόγω της επιδημίας, ίσως δεν τα καταφέρουν. Ήδη επεξεργάζεται σχέδια για το τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της ερχόμενης σεζόν πιθανόν να δίδονται βάσει του ranking των ομάδων.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει κανένας αγώνας στη χώρα του μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Η Ολλανδική Ομοσπονδία θα ζητήσει την καθοδήγηση της UEFA, που την Πέμπτη έχει Εκτελεστική Επιτροπή για τις οριστικές αποφάσεις.

Στην Ισπανία, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Μπιλμπάο αιτήθηκαν από την Ομοσπονδία τη μετάθεση του τελικού για το φθινόπωρο, ώστε να έχουν οπαδούς, καθώς και για τις δύο ομάδες από τη χώρα των Βάσκων αποτελεί ένα ιστορικό παιχνίδι. Ο προγραμματισμός πάντως για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος προχωρά κανονικά.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ