Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Fortress για «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ»

Σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων, ήδη από τα τέλη Ιουλίου, με το private equity fund Fortress βρίσκονται οι πιστώτριες τράπεζες (σ.σ. πλην Πειραιώς) της «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ», με αντικείμενο την πώληση των δανείων της εταιρείας.

Στις αρχές του καλοκαιριού, οι τράπεζες ανέθεσαν στην Axia Ventures να «τρέξει» διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του ομολογιακού δανείου της εταιρείας, το οποίο έχει ως εξασφάλιση την εκμετάλλευση του γηπέδου Καραϊσκάκης, έδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μετά την υποβολή προσφορών, οι τράπεζες επέλεξαν να εισέλθουν σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τη Fortress. Η διαπραγμάτευση βρίσκεται μεν σε εξέλιξη, χωρίς να υπάρχει σαφής άμεσος ορίζοντας ολοκλήρωσης.

Μεταξύ των όρων που έχουν θέσει οι τράπεζες είναι ρήτρες απαγόρευσης επαναγοράς των δανείων από εταιρείες συμφερόντων των Σ. Κόκκαλη και Λ. Λαυρεντιάδη, οι οποίοι κατέχουν σήμερα εξ ημισείας τη «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Μαρινάκης, παρότι συμφώνησε με τον Σ. Κόκκαλη να αγοράσει το 50% της Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ, προπληρώνοντας μάλιστα το τίμημα στις αρχές του 2011, δεν έχει πάρει πάνω του το παραπάνω ποσοστό.

Όπως ανέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε σχετική της ανακοίνωση, η μεταβίβαση του 50% εκκρεμεί, λόγω μη εκπλήρωσης προϋποθέσεων και ύπαρξης νομικών εμπλοκών, σε σχέση το υπόλοιπο 50% της Στάδιο Καραϊσκάκης που ανήκει στον κ. Λαυρεντιάδη.

Το ανεξόφλητο υπόλοιπο του ομολογιακού δανείου της «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ» ανέρχεται σε περίπου 45 εκατ. ευρώ. Προς πώληση βγαίνει το μεγαλύτερο μέρος του ομολογιακού καθώς η Tράπεζα Πειραιώς, προς το παρόν, δεν έχει συμφωνήσει για το μέρος που της αναλογεί.

Η «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ» συστάθηκε το 2003, με κύρια δραστηριότητα την ανακατασκευή και εκμετάλλευση για 49 χρόνια του ομώνυμου γηπέδου. Η εταιρεία έκλεισε την οικονομική χρήση 1/7/2017 – 30/6/2018 με έσοδα 3,9 εκατ. ευρώ και ζημιές που προσέγγισαν τα 2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: euro2day

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us