Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Αποζημίωση 34 εκ. δολ. σε Μαρινάκη

Η ναυτιλιακή Diamond S Shipping θα πληρώσει 34 εκατ. δολάρια στην Capital ­Maritime & Trading του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την εξαγορά της πρώτης από την International Seaways.

Ειδικότερα, η Diamond S Shipping, θα πραγματοποιήσει την πληρωμή προκειμένου να τερματίσει πρόωρα τις συμφωνίες διαχείρισης που είχε συνάψει με την Capital Maritime, και αφορά στα 25 δεξαμενόπλοια που θα μεταφερθούν στην International Seaways κατά τη συγχώνευση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019, η τότε ιδιωτική εταιρεία Diamond S Shipping, συμφερόντων του πρώην υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross, είχε συγχωνευθεί με την εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης Capital Product Partners, η οποία συμμετείχε στο κοινό στόλο με 25 τάνκερ. Παράλληλα, η ναυτιλιακή του Βαγγέλη Μαρινάκη συμφώνησε τότε να αναλάβει για πέντε χρόνια την εμπορική και τεχνική διαχείριση των συγκεκριμένων πλοίων, μέσω της άλλης εταιρείας του εφοπλιστή, της Capital Ship Management.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, η διαχείριση των 25 τάνκερ από την ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή θα συνεχίζονταν ακόμη και αν τα τάνκερ πωλούνταν, αλλιώς η Diamond S θα ήταν υποχρεωμένη να της καταβάλλει τέλη για την πρόωρη λήξη της συμφωνίας. Το συνολικό ποσό που θα πληρώσει, σύμφωνα με τα ενημερωτικά έγγραφα που υπέβαλε η Diamond S στην SEC, ανέρχεται σε 34 εκατ. δολάρια.

πηγή: Mononews

Comments

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ