Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Αργεί η επιστροφή των ομαδικών αθλημάτων, χωρίς κόσμο τα γήπεδα μέχρι να βρεθεί εμβόλιο

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με επικεφαλής την ομάδα υγειονομικών επιστημόνων της Πολιτείας αλλά και περισσότερους από 100 φορείς που εμπλέκονται άμεσα με τον αθλητισμό.

Το αντικείμενο συζήτησης ήταν η επιστροφή της αγωνιστικής δραστηριότητας, κάτι που φαίνεται ότι χρειάζεται πολύ χρόνο ακόμα για να συμβεί, τουλάχιστον με τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες.

Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι από την προσεχή Δευτέρα 4 Μαΐου που θα αρχίσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, ό,τι έχει να κάνει με τον αθλητισμό θα αφορά αποκλειστικά σε προπονήσεις ατομικών αθλημάτων οι οποίες θα γίνονται μόνο σε ανοιχτό χώρο. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τα ομαδικά αθλήματα χρειάζονται αρκετές εβδομάδες ακόμα για να μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι, παρά το γεγονός ότι ανά δύο εβδομάδες τα μέτρα θα χαλαρώνουν όλο και περισσότερο.

Τα πρωτόκολλα υγείας, τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, θα ανανεώνονται διαρκώς, ανάλογα φυσικά με την εξέλιξη της πανδημίας και την πρόοδο της ιατρικής σε όλο τον πλανήτη.

Μία ακόμη παράμετρος που συζητήθηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη είναι το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει προνοήσει για το θέμα της μοριοδότησης των αθλητών που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις και περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται το επόμενο διάστημα. Τέλος, το ενδεχόμενο να διεξαχθούν αγώνες με την παρουσία θεατών, δίχως να έχει βρεθεί εμβόλιο, μοιάζει με… σενάριο επιστημονικής φαντασίας, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ