Ακολουθήστε μας

ΠΟΛΟ

Ασημάκη: «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρειάζεται στήριξη»

Η πρώην πλέον αθλήτρια πόλο του Ολυμπιακού, της Βουλιαγμένης, της Αλκορκόν και πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε στην εκπομπή «Cover Page» του OVER FM 104,9 και τους Αλέξανδρο Σόμογλου και Λένα Καραλή για το ελληνικό πόλο, τον νέο της ρόλο ως προπονήτρια αλλά και για το νέο μέλος της οικογένειάς της που το περιμένει με ανυπομονησία.

Για το ελληνικό πόλο και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα στην εποχή της πανδημίας, η Ασημάκη είπε: «Στην εποχή της πανδημίας ο αθλητισμός και ειδικά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρειάζεται στήριξη. Γενικά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και τα λιγότερο προβεβλημένα αθλήματα χρειάζονται υποδομές και τη βοήθεια της Πολιτείας γιατί δεν γίνεται πάντα να βασιζόμαστε στην ελληνική ψυχή. Με προβληματίζει η αγωνία αθλητών και προπονητών στο πόλο και στον αθλητισμό γενικότερα για τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν».

Όσον αφορά τη βράβευσή της ως κορυφαία φουνταριστή της 20ετίας από την ιστοσελίδα «total-water polo» και γενικότερα τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών η Ασημάκη δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για μια χώρα όπως η Ελλάδα το ότι παράγει αθλητές τέτοιου επιπέδου. Αυτό δείχνει πολλά για την ελληνική ψυχή και την ελληνική ποιότητα. Βέβαια, για να συνεχίσουν οι Έλληνες αθλητές να έχουν επιτυχίες χρειάζεται στήριξη από τους αρμόδιους φορείς».

Όσον αφορά την απόφασή της να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και το νέο της ρόλο ως προπονήτρια, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 είπε: «Είμαι γεμάτη από αναμνήσεις, καλές και κακές. Δεν έχω παράπονο. Το πόλο μου έχει δώσει πολλά. Τώρα είμαι προπονήτρια στις μικρές ηλικίες και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει γιατί ασχολούμαι με παιδιά. Είναι κάτι που με… γεμίζει ως άνθρωπο».

Για το αν έχει δυσκολίες ο ρόλος του προπονητή στις μικρές ηλικίες, η αθλήτρια-θρύλος του ελληνικού πόλο τόνισε: «Είναι δύσκολο να είσαι προπονητής σε αυτές τις μικρές ηλικίες γιατί πρέπει στην ουσία να είσαι …παιδαγωγός για τους μικρούς αθλητές. Μια λάθος κουβέντα μπορεί να πληγώσει αφάνταστα ένα παιδί σε τέτοιες ηλικίες. Ο ρόλος του προπονητή είναι να είναι και παιδαγωγός γιατί πρέπει να διδάξει στα παιδιά να αγαπούν το άθλημα με το οποίο ασχολούνται».

Σε ό,τι αφορά την προσμονή που υπάρχει στους αθλητές του πόλο πριν από έναν σημαντικό αγώνα, η Ασημάκη δήλωσε: «Πάντα υπάρχει στρες πριν από μεγάλους αγώνες. Στις μεγάλες ομάδες οι απαιτήσεις του κόσμου είναι πολλές κι έτσι υπάρχει πίεση. Εμένα μου άρεσε η πίεση διότι αυτά τα παιχνίδια απαιτούν πάθος, ένταση και η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη. Όταν είδα ένα σημαντικό ματς του Ολυμπιακού από την τηλεόραση, ένιωσα ότι ήμουν κι εγώ μαζί με τις παίκτριες».

Σχετικά με το αν ο ρόλος της προπονήτριας θα τη βοηθήσει στο ρόλο της μητέρας (σ.σ. περιμένει παιδί) η Ασημάκη είπε: «Θα με βοηθήσει πολύ γιατί τις αθλήτριές μου τις βλέπω σαν παιδιά μου. Η κόρη μου που έρχεται θα είναι… μέλος της ομάδας. Οι γονείς όπως και οι προπονητές πρέπει να έχουν υποστηρικτικό ρόλο προς τα παιδιά».

Όσον αφορά την εγκυμοσύνη της στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, η πρώην αθλήτρια τόνισε: «Είναι περίεργη η κατάσταση. Όλη την περίοδο της εγκυμοσύνης, με εξαίρεση ίσως την καλοκαιρινή περίοδο, την πέρασα στο σπίτι. Ακόμα και οι εξετάσεις στον γιατρό έγιναν διαφορετικά. Έχω πολλούς προβληματισμούς αναφορικά με τον κόσμο στον οποίο θα φέρω το παιδί μου. Ελπίζω το 2021 να είναι καλύτερη χρονιά και να επανέλθουμε σιγά-σιγά στην κανονικότητα».

 

Περισσoτερα για ΠΟΛΟ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ