Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αταμάν: «Η Euroleague σκέφτεται να κάνει παιχνίδια το καλοκαίρι»

Στο ενδεχόμενο επανέναρξης της Euroleague αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «askam.com.tr» ο Εργκίν Αταμάν. Ο προπονητής της Αναντολού Εφές μίλησε για τα όσα σκέφτεται να κάνει η διοργανώτρια αρχή, μιλά για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του, ενώ τονίζει πως αν η απόφαση της διακοπής είχε παρθεί μία εβδομάδα αργότερα, τότε τα πράγματα ίσως ήταν ακόμα δυσκολότερα.

«Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να κριτικάρουμε είναι ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθυστέρησε να χαρακτηρίσει τον ιό πανδημία. Η Euroleague ακολούθησε το ποδόσφαιρο και την UEFA. Δεν είναι νομίζω ότι μόνο η Euroleague έκανε λάθος. Σχεδόν όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν την ίδια στιγμή. Δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα, παρά μόνο σε μερικές ομάδες. Νομίζω στο ποδόσφαιρο ήταν τα περισσότερα κρούσματα. Βασικά, νομίζω ότι οι διοργανώσεις σταμάτησαν εγκαίρως. Ενδεχομένως εάν είχαμε καθυστερήσει μία εβδομάδα παραπάνω, τότε το πρόβλημα να ήταν μεγαλύτερο», υποστήριξε ο προπονητής της Αναντολού Εφές, που στην συνέχεια έκανε αναφορά στην Φενέρμπαχτσε, η οποία επλήγη από τον ιό.

«Ο τιμ μάνατζερ της Φενέρ, Τσενκ Ρεντά, είναι καλός μου φίλος. Είναι πολύ ευχάριστο που έχει βγει από το νοσοκομείο. Επίσης, η Φενέρμπαχτσε δεν ανακοίνωσε τα ονόματα εκείνων που ήταν θετικοί, οπότε δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες ήταν».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και πάλι η Euroleague, ο Τούρκος προπονητής τόνισε:

«Η Euroleague σκέφτεται να κάνει παιχνίδια το καλοκαίρι και θα δώσει έναν προθεσμία στις ομάδες να προετοιμαστούν για την επανεκκίνηση. Για δύο εβδομάδες θα μπουν σε καραντίνα οι παίκτες που θα έρθουν από το εξωτερικό. Από ‘κει και πέρα, η ομάδα θα κάνει προπονήσεις για δύο εβδομάδες, οπότε δεν θα γίνουν όλα ξαφνικά. Μετά από τόσο μεγάλη διακοπή δεν θα είναι έτοιμοι στο 100%. Θα είναι όπως στο ξεκίνημα της σεζόν. Οπότε περιμένουμε ένα 70-80%. Φυσικά και δεν θα είμαστε αρκετά στο… κρεβάτι μας εκείνο το διάστημα».

Τέλος, ο Αταμάν μίλησε και για το πώς προετοιμάζονται οι παίκτες του όλο αυτό το διάστημα.

«Οι παίκτες μας δουλεύουν ατομικά. Έχουν  διαδρόμους και βάρη στα σπίτια τους. Εκτός αυτού, ανοίγουμε για δύο ώρες τις εγκαταστάσεις της ομάδας για αυτούς που είναι στην Τουρκία και στέλνουμε έναν γυμναστή, χωρίς βέβαια να υπάρχουν επαφές».

Περισσoτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ