Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Αυγενάκης: «Ειδική κατηγορία οι ερασιτέχνες αθλητές, ψάχνουμε τρόπο ένταξης στα μέτρα στήριξης»

Τηλεδιάσκεψη με όλος τους Συνδέσμους Αθλητών είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκη, στην οποία του ζητήθηκε να συνδράμει ώστε οι Λοιμωξιολόγοι να επιτρέψουν τις προπονήσεις και τους αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι οι:

* Γιώργος Μπαντής (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών – ΠΣΑΠ)

* Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών – ΠΣΑΚ)

* Εβίνα Σταμάτη (Σύνδεσμος Αθλητριών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας – ΣΑΚΕ)

* Παναγιώτης Πελεκούδας, Γιάννης Αχιλλεόπουλος, Στέλλα Χριστοδούλου (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών – ΠΑΣΑΠ)

* Γιώργος Φουντούλης, Αλεξάνδρα Ασημάκη (Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης – ΣΕΑΥ)

* Ανδρέας Αραπακόπουλος, Αθηνά Βασιλειάδου (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης – ΠΣΑΧ)

Οι εκπρόσωποι των αθλητών στάθηκαν στο γεγονός πως εν μέσω πανδημίας έχουν επιτραπεί οι προπονήσεις και οι αγώνες μόνο σε Super League και Basket League. Έτσι ζήτησαν από τον Υφυπουργό να συνδράμει ώστε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να επανεξετάσει το ενδεχόμενο επανέναρξης και σε άλλα κορυφαία πρωταθλήματα, πάντα, φυσικά, με την πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μάλιστα, υποστήριξαν την άποψη τους, λέγοντας πως η καραντίνα δημιουργεί φόβους και ανασφάλειες στους αθλητές, κάτι που συνιστά επιβεβλημένη την επιστροφή τους στις προπονήσεις, ενώ τόνισαν πως αν και πρόκειται για ερασιτέχνες, τυπικά είναι μία ειδική κατηγορία εργαζομένων, η οποία πρέπει να συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης, αφού εξήρε την συμμετοχή όλων τους, τόσο με κοινωνικά μηνύματα, όσο και με δράσεις, κατά την διάρκεια του πρώτου κύματος πανδημίας, στην συνέχεια συμφώνησε με την άποψη περί “ειδικής κατηγορίας εργαζομένων”,  αποκαλύπτοντας πως γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας ώστε να ανοίξει περισσότερο η “ομπρέλα” ενίσχυσης των αθλητών που πλήττονται. Ζήτησε, μάλιστα, ακόμα πιο στενή συνεργασία όλων προκειμένου να βρεθεί συντομότατα λύση σ’ αυτό το πρόβλημα

Όσον αφορά την επιστροφή των πρωταθλημάτων στην δράση, ο Αυγενάκης διευκρίνισε πως τα ειδικά πρωτόκολλα της SL2, της Volley League και όσα άλλα συντάσσονται, προωθούνται στην επιτροπή του ΕΟΔΥ και αναμένονται οι απαντήσεις της, όμως φρόντισε να τους… προσγειώσει στην πραγματικότητα λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Δεν μου είναι ευχάριστο να κλείνω αθλητικές εγκαταστάσεις. Να ανοίγω θα ήθελα, να γίνονται αγώνες, να παίρνουμε διοργανώσεις, να σφύζει από αθλητική ζωή όλη η Ελλάδα. Ωστόσο, οφείλουμε να σεβόμαστε τις απόψεις των ειδικών. Γίνομαι δυσάρεστος, αλλά ως προς το γενικό αίτημά σας για επιστροφή ΟΛΩΝ σε προπονήσεις και αγώνες, δεν νομίζω ότι θα έχουμε τόσο καλά νέα σύντομα, έτσι όπως εξελίσσονται αυτές τις ημέρες επιδημιολογικά τα πράγματα στη χώρα”.

 

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ