Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Αυγενάκης στο MEGA: Στόχος η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος (video)

Η πρώτη δραστηριότητα που θα απελευθερωθεί από τα περιοριστικά μέτρα  -σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη με τους Ολυμπιονίκες- είναι η άθληση.

Τοποθετούμενος στο ζήτημα αυτό στην εκπομπή «MEGA Mag» ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέφερε:

«Καταρχήν  θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά όπως θα γίνει και με όλη την κοινωνία και την αγορά, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπαικούς Αγώνες να μπουν σιγά σιγά στους χώρους προπόνησης».

Για το σκοπό αυτό την Πέμπτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών που είναι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με τον κ. Καπράλο.

«Η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες αθλητές» είπε.

Ειδικά για τους πολίτες και τους χώρους άθλησης-γυμναστήρια, ανέφερε πως δεν μπορεί να ορίσει ημερομηνία, όλα θα ανοίξουν σταδιακά.

Προανήγγειλε δε μια σειρά ψηφιακών εφαρμογών που θα δημιουργήσει το υπουργείο σε συνεργασία με startuppers και οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για την άθληση των πολιτών ακόμη και κατ΄οίκον.

Όπως είπε, πρόκειται για «ψηφιακή αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

Επίσημες διοργανώσεις

Ως προς τις επίσημες διοργανώσεις, ο κ. Αυγενάκης ρωτήθηκε για τη γραμμή που έχουν δώσει FIFA και UEFA σχετικά με τις ημερομηνίες επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

Όπως τόνισε, όντως η γραμμή είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Στην ίδια τάση φαίνεται ότι κινείται και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η αντίστοιχη Λίγκα του ποδοσφαίρου.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε, άλλωστε θα περάσουμε και μια διάταξη τις επόμενες ημέρες με την οποία θα μπορεί καθαρά και νόμιμα, να αποφασίσει κάθε ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Λίγκα και με το σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών της αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν το πρωτάθλημά τους.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην οικονομική ασφυξία στις ομάδες αν δεν επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Ειδικά για τις ομάδες ποδοσφαίρου οι αθλητές θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προετοιμασίας πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ανέφερε.

Για να συμπληρώσει πως «οι προπονήσεις ποδοσφαίρου εκτιμούμε ότι θα αρχίσουν εντός του Μαϊου».

Το σίγουρο είναι ότι διοργανώσεις με φιλάθλους θα αργήσουμε να δούμε, συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ