Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Αυγενάκης: «Τέρμα στους… ισόβιους προέδρους Ομοσπονδιών»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Politica 89,8 και αναφέρθηκε στις αλλαγές διοικητικού περιεχομένου στο νέο αθλητικό Νομοσχέδιο τονίζοντας ότι «υπάρχουν πρόεδροι και μέλη που είναι 10, 20 και 30 χρόνια και που οφείλουν να παραδώσουν την σκυτάλη στους νεότερους».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που βάζει όριο στις θητείες των… ισόβιων προέδρων Ομοσπονδιών, μεταξύ άλλων και του ισχυρού άνδρα της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, εξηγώντας πως «έχουμε προβλέψει μια διάταξη που βάζει “ταβάνι” στις θητείες».

Συγκρικριμένα, ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε πως:

«Παύει το μοντέλο της απλής αναλογικής στις εκλογές των σωματείων και των Ομοσπονδιών. Ο τρόπος εκλογής θα είναι κάτι που θα προκύψει μέσα από συζήτηση στο επόμενο νομοσχέδιο. Θα αλλάξει και το εκλεκτορικό σώμα, θα σταματήσουν να υπάρχουν σωματεία – σφραγίδες. Ακολουθεί ακόμα μια διάταξη όπου εξαλείφονται οι αμοιβές σε προέδρους Ομοσπονδιών, μεταξύ αυτών και του προέδρου της ΕΠΟ. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας γενικός διευθυντής σε μια Ομοσπονδία που θα διευθύνει. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. πρέπει έχουν άλλον ρόλο. Για αυτόν τον λόγο έχουμε προβλέψει μια διάταξη που βάζει “ταβάνι” στις θητείες. Απαιτείται σε πολλές Ομοσπονδίες μια αναζωογονητική αναδόμηση. Υπάρχουν πρόεδροι και μέλη που είναι 10, 20 και 30 χρόνια και που οφείλουν να παραδώσουν την σκυτάλη στους νεότερους. Βάζουμε ένα φρένο όπως το ηλικιακό όριο υποψήφιων που θα είναι τα 70 χρόνια. Θεωρούμε πως έτσι ικανοποιείται και το αίτημα των περισσότερων για την ανανέωση προσώπων».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κύρωση της σύμβασης Macolin, την οποία περιλαμβάνει το νέο αθλητικό Νομοσχάδιο και έχει στόχο την πρόληψη και καταστολή της χειραγώγησης αγώνων, ενώ προβλέπει επίσης περιορισμούς για τους προέδρους και τις θητείες των Ομοσπονδιών:

«Αυτό που χρειάζεται είναι ένας γενικός διευθυντής σε μια Ομοσπονδία που θα διευθύνει. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. πρέπει έχουν άλλον ρόλο. Για αυτόν τον λόγο έχουμε προβλέψει μια διάταξη που βάζει “ταβάνι” στις θητείες. Απαιτείται σε πολλές Ομοσπονδίες μια αναζωογονητική αναδόμηση. Υπάρχουν πρόεδροι και μέλη που είναι 10, 20 και 30 χρόνια και που οφείλουν να παραδώσουν την σκυτάλη στους νεότερους. Βάζουμε ένα φρένο όπως το ηλικιακό όριο υποψήφιων που θα είναι τα 70 χρόνια. Θεωρούμε πως έτσι ικανοποιείται και το αίτημα των περισσότερων για την ανανέωση προσώπων».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ