Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

“Δεν σκοπεύει να μείνει στον πάγκο ο Τσιμίκας”

Καμία διάθεση να μείνει πίσω από τη σκιά του Άντριου Ρόμπερτσον στη Λίβερπουλ δεν έχει ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας, όπως δήλωσε ο Πασχάλης Τουντούρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

« Θα έχει έναν υγιή ανταγωνισμό με τον Ρόμπερτσον, αλλά δεν σκοπεύει να μείνει στον πάγκο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του διεθνούς μπακ-χαφ και πρόσθεσε ότι « ο Τσιμίκας ήταν η πρώτη και ίσως η μοναδική επιλογή της Λίβερπουλ για τη συγκεκριμένη θέση»!

Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας ατζέντης υπογράμμισε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ενήμερος για τις συζητήσεις, με τις πρώτες επαφές να είχαν γίνει τον Οκτώβριο και αν δεν είχε προκύψει ο Covid-19 ίσως τα ευχάριστα νέα να είχαν προκύψει νωρίτερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πασχάλης Τουντούρης στην «Αντεπίθεση»

Για τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ: «Ξημέρωσε μία πάρα πολύ όμορφη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τον Ολυμπιακό και για τη Λίβερπουλ. Το να γίνεσαι μέλος μίας τόσο ιστορικής ομάδας, νυν πρωταθλήτριας Αγγλίας και κατόχου του Champions League πρέπει να το γιορτάσουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τις λεπτομέρειες από τη μεταγραφή: «Εκείνο που είναι σημαντικό είναι η μεθοδικότητα και η διακριτικότητα της Λίβερπουλ στην υπόθεση. Ήταν πολύ επαγγελματικός και από τον Οκτώβριο είχαν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές. Πρέπει να κρατάμε κάποιες ισορροπίες, χωρίς να επηρεαστεί ο παίκτης και να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ομάδα. Έμεινε απέξω ο παίκτης. Έκαναν ταξίδια στην Ελλάδα και η διαδικασία είχε κρατήσει αρκετό καιρό. Αν δεν υπήρχε ο Covid-19, θα είχε τελειώσει πιο νωρίς η υπόθεση».

Για τα στοιχεία που άρεσαν στη Λίβερπουλ: «Εκτός από τα καθαρά αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, που τα ξέρουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα, και τον τρόπο που αντιμετώπισε τους αντίπαλους εξτρέμ στο αμυντικό κομμάτι, βασικό κομμάτι ήταν η νοοτροπία του νικητή. Το γεγονός ότι πήραν πληροφορία για το παρελθόν του. Υπήρχαν καλά λόγια για εκείνον από συμπαίκτες, προπονητές, συνεργάτες και άλλους ανθρώπους. Όλα αυτά συντέλεσαν στο να προχωρήσουν για την απόκτησή του. Λειτουργούν ως οικογένεια. Όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και τα μέλη της ομάδας και τα διοικητικά στελέχη της. Υπάρχουν συσκέψεις μεταξύ όλων των μελών. Ο Κλοπ χειρίζεται το μάνατζμεντ στην ομάδα και ο τρόπος που το κάνει έχει καταφέρει να φέρει την ομάδα στην κορυφή της Αγγλίας».

Για τον χαρακτήρα του 24χρονου οπισθοφύλακα: «Από πολύ νεαρή ηλικία είχε το επιθετικό χάρισμα, αφού έπαιζε ως εξτρέμ στον Πανσερραϊκό. Έφυγε από την Ελλάδα, έζησε διαφορετική κουλτούρα ως ποδοσφαιριστής και βίωσε την αποδοχή από όλους όσους τον συνάντησαν. Η νοοτροπία, ο επαγγελματισμός του, η θετική αύρα και το πνεύμα νικητή που μετέδιδε σε όλη την ομάδα. Έχει πάντα μέσα τη νοοτροπία νικητή»

Για τις αντιδράσεις των Άγγλων και τον τρόπο λειτουργίας: «Το παρατσούκλι του στην Αγγλία θα είναι το “greek lion (ελληνικό λιοντάρι)”. Αξίζει ως προσωπικότητα και ως ποδοσφαιριστής. Σίγουρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, η νοοτροπία νικητή και η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες βοήθησαν σε αυτή την κατεύθυνση για το παιδί. Πρέπει να καταλάβουν και οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πως πρέπει να επενδύσουμε στα παιδιά και πως εκεί είναι το μέλλον μας. Οι πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο είναι οι αθλητές και οι προπονητές. Δεν μπορούν κάποιοι άλλοι να κλέβουν την παράσταση, που στο εξωτερικό όλα τα έχουν λυμένα. Στη Λίβερπουλ δίνουν το πρόγραμμα προπονήσεων για τον επόμενο μήνα. Εμείς δεν ξέρουμε πότε θα γίνει ο (περσινός) τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας».

Για τον Ολυμπιακό: «Ευχαρίστησε ο Κωνσταντίνος τον Ολυμπιακό, αλλά και εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση. Επίσης, ο πρόεδρος ήταν κοντά στις συζητήσεις, αφού είμαι σε θέση να το ξέρω και δεν σκόπευε να βάλει εμπόδια σε ένα παιδί που έχει βγει από τις ακαδημίες του συλλόγου και φτάνει στην εκπλήρωση ενός ονείρου που έχει ο κάθε νεαρός παίκτης».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ