Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Δεν θέλει τις πέντε αλλαγές ο Δώνης

Αντίθετος στην σκέψη της FIFA για πέντε αλλαγές παικτών όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό, δήλωσε ο Γιώργος Δώνης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε σχετικά:

«Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που με βρίσκει σύμφωνο. Αρχικά, εκτιμώ ότι πρόκειται για κάτι που συζητάμε λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε όλοι. Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο, αν φυσικά εγκριθεί το σενάριο για πέντε αλλαγές. Έχω την εντύπωση ότι αυτό συμβαίνει ώστε οι προπονητές να έχουν αυτή τη στιγμή και όταν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα περισσότερες επιλογές στη διάθεσή τους. Υπάρχει αποχή, οι παίκτες θα θελήσουν ξεκούραση, οι αγώνες θα είναι συνεχείς.

Το σημαντικό κομμάτι είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Σκεφθείτε αν γίνονται τόσες αλλαγές πόσο άσχημα θα επηρεαστεί ο ρυθμός. Δεν θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω και αν εγκριθεί. Θα δώσω ένα παράδειγμα: στα καλοκαιρινά ματς προετοιμασίας κάνουμε στο ημίχρονο πολλές αλλαγές, πέντε ή έξι. Σύνολο δέκα από τις δύο ομάδες! Δεν χάνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό η ομοιογένεια, δεν πέφτει ο ρυθμός; Είναι επόμενο. Το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ