Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Διακανονισμένο το χρέος προς τον Τουπάν που δικαιώθηκε από το BAT

Με καθυστέρηση τριών μηνών από την απόφαση του ΒΑΤ, η FIBA δημοσίευσε τις 71 σελίδες της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στην ΚΑΕ Ολυμπιακός και τον Αξέλ Τουπάν.

Σχεδόν 13 μήνες μετά την αποχώρησή του από τους «ερυθρόλευκους», ο Αξέλ Τουπάν έχει ήδη δικαιωθεί από το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA κι έχει έρθει σε διακανονισμό με τον Ολυμπιακό.

Σήμερα (5/5) δημοσιεύτηκε με τρίμηνη καθυστέρηση (η απόφαση πάρθηκε στις 18/2) στην ιστοσελίδα της FIBA το χρονικό της διαμάχης των δύο πλευρών, καθώς και τα ποσά που πρέπει να πληρώσουν οι «ερυθρόλευκοι» στον Γάλλο γκαρντ.

«Στις 15 Ιουλίου 2018 ο Αξέλ Τουπάν και ο Ολυμπιακός υπέγραψαν συμβόλαιο διάρκειας δυο ετών. Η συμφωνία μπορούσε να ακυρωθεί αν υπήρχε καθυστέρηση πληρωμής μισθοδοσίας για περισσότερες από 30 ημέρες. Στις 12 Μαρτίου 2019, ο εκπρόσωπος του αθλητή ενημέρωσε την ΚΑΕ Ολυμπιακός για αθέτηση της συμφωνίας, καθώς ο Τουπάν δεν είχε πληρωθεί τους μισθούς Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και τα ποσοστά του ατζέντη του για τους μήνες Οκτώβριο και Φεβρουάριο. Στις 21 Μαρτίου έγινε πληρωμή στον παίκτη, ενώ την 1η Απριλίου υπήρξε νέα απαίτηση με την ομάδα να λέει πως εξαιτίας των capital controls δεν μπορούσε να κάνει πληρωμές στο εξωτερικό.

Ο παίκτης ρωτήθηκε αν ήθελε να πληρωθεί στην Ελλάδα, με τον εκπρόσωπο του παίκτη να μη μένει ικανοποιημένος με αυτή την επιλογή. Στις 13 Απριλίου ο εκπρόσωπος του Τουπάν με έγγραφό του ενημέρωσε την ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον τερματισμό της συνεργασίας τους, εξαιτίας παραβίασης όρων στη συμφωνία που είχαν υπογράψει. Την ίδια μέρα η ομάδα απάντησε πως δεν έχει καμία υποχρέωση να πληρώσει τον Τουπάν σε λογαριασμό του εξωτερικού, ενώ εκείνος είχε συμφωνήσει να πάρει τα χρήματά του σε τράπεζα της Ελλάδας. “Η ενημέρωσή σας για τερματισμό της συνεργασίας μας θεωρείται άκυρο από μέρους μας και θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να προστατευθούμε από τη ζημιά που έχουμε υποστεί από την πλευρά σας” ήταν η θέση της ΚΑΕ Ολυμπιακός», αναφέρονται μεταξύ άλλων στα έγγραφα που δημοσίευσε το BAT.

Οι δύο πλευρές συνέχισαν την αντιδικία τους για μερικούς μήνες, με τον άσο της Μάλαγα να δικαιώνεται και την ΚΑΕ Ολυμπιακός να προχωρά σε διακανονισμό μαζί του, για την πληρωμή του ποσού που πρέπει να του καταβληθεί. Αυτό το ποσό έφτανε σχεδόν τις 380.000 ευρώ μαζί με τα δικαστικά έξοδα, ενώ στον Γάλλο οφείλονται περίπου 75.000 για να σβηστεί η οφειλή.

Δείτε ΕΔΩ και τις 71 σελίδες που δημοσίευσε το BAT.

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC