Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Είναι επίσημο, τέλος από την Φεράρι ο Φέτελ

Τίτλοι τέλους στην συνεργασία της Φεράρι με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, αφού η ιταλική ομάδα της F1 ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Γερμανού οδηγού το οποίο λήγει μετά από το πέρας της φετινής σεζόν.

Ο 32χρονος είναι 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο το 2010, το 2011, το 2012 και το 2013 με την Red Bull.

Ο Φέτελ εντάχθηκε στη Ferrari το 2015 αφού κέρδισε όλους τους τίτλους του με τη Red Bull και ονειρεύτηκε να μιμηθεί τον ήρωα της παιδικής του ηλικίας, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος πήρε πέντε από τους επτά τίτλους του με την ομάδα που εδρεύει στο Μαρανέλο. Ο Φέτελ είπε στους δημοσιογράφους τον περασμένο μήνα ότι θα μπορούσε να έχει κάνει μια νέα συμφωνία πριν από την έναρξη μιας σεζόν καθυστερημένης από την πανδημία COVID-19.

Η Ferrari είπε ότι ο Γερμανός ήταν η πρώτη της επιλογή για να συνεργαστεί με τον Τσαρλς Λεκλέρκ, αλλά αναφορές στην Ιταλία ανέφεραν ότι ήθελαν μια απάντηση μέχρι τα τέλη Απριλίου. Ο Λεκλέρκ, ο οποίος κέρδισε δύο αγώνες πέρυσι και είναι μόλις 22 ετών, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 και θεωρείται ως το μέλλον της Ferrari.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ