Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάς – Ευρώπη – Ολυμπιακός (vid)

Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά γήπεδα τα (πολλά) τελευταία χρόνια και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και οι αριθμοί.

Στο εξαιρετικό βίντεο που ακολουθεί, δείτε το Team Ranking των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη από το 1995 ως και φέτος, με τον Ολυμπιακό, με αργά αλλά σταθερά βήματα στο ξεκίνημα και… άλματα τα τελευταία χρόνια, να αφήνει πίσω του την λαίλαπα και την ευρωπαϊκή ξηρασία των πέτρινων χρόνων και να εξελίσσεται σε αυτό που είναι σήμερα.

Σε ένα ευρωπαϊκό brand name, γνωστό σε κάθε άκρη της γηραιάς ηπείρου. Και φυσικά, με χαώδη διαφορά από τον δεύτερο.

Σημείωση:

1)Για τα αποτελέσματα από το 1995 έως το 2003. Οι αγώνες στους γύρους Προκριματικών υπολογίζονται μόνο στο μισό και οι συντελεστές της ομάδας βασίζονται στον αριθμό των αποτελεσμάτων κάθε επιμέρους ομάδας που προστίθενται στο 50% του συντελεστή χώρας.

2)Για τα αποτελέσματα από το 2004 έως το 2008. Οι αγώνες στους γύρους Προκριματικών υπολογίζονται μόνο στο μισό και οι συντελεστές της ομάδας βασίζονται στον αριθμό των αποτελεσμάτων κάθε επιμέρους ομάδας που προστίθενται στο 33% του συντελεστή χώρας.

3)Για τα αποτελέσματα από το 2009 έως το 2017. Οι συντελεστές της ομάδας βασίζονται στον αριθμό των βαθμών κάθε επιμέρους ομάδας που προστίθενται στο 20% του συντελεστή της χώρας.

4)Για τα αποτελέσματα από το 2017/18 έως σήμερα. η κατάταξη της ομάδας βασίζεται μόνο στον αριθμό των αποτελεσμάτων κάθε ομάδας ξεχωριστά με τουλάχιστον 20% της κατάταξης της χώρας.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ