Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Επιχειρηματίας «λάδωσε» για να πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Τόκιο

Μετά τα όσα συμβαίνουν με την έξαρση του κορωνοϊού, οι Ολυμπιακοί αγώνες μετατέθηκαν για την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα στις 23/07-08/08 του 2021. Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters με δημοσιεύματα αποκάλυψε πως επιχειρηματίας από το Τόκιο δωροδόκησε μέλη της ΔΟΕ (Ντιάκ) με σκοπό ν’ ανατεθεί η διοργάνωση στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ο Χαρουγιούκι Τακαχάσι όπως είναι το όνομα του Ιάπωνα επιχειρηματία και πρώην εκτελεστικού διευθυντή της διαφημιστικής εταιρίας Ντέντσου, σύμφωνα με το Reuters το 2013 έλαβε το ποσό των 7.440.000 ευρώ από την επιτροπή υποψηφιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στη συνέχεια, σκοπός του ήταν να τους πείσει ώστε οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν στο Τόκιο. Μάλιστα προσέφερε διάφορα δώρα στον πρώην πρόεδρο της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, όπως κάμερα και ένα ρολόι Seiko.

Ο Τακαχάσι όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε μπήκε στην οργανωτική επιτροπή, αλλά χωρίς να προβεί σε κάποια παράνομη δραστηριότητα: «Δεν θα μπορούσα να πάω με άδεια χέρια στον Ντιάκ, είναι αυτονόητο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιάπωνας επιχειρηματίας.

Ο Λαμίν Ντιάκ από την πλευρά του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, σχετικά με την δωροδοκία. Ωστόσο οι κανονισμοί της ΔΟΕ επιτρέπουν δώρα σε νόμιμη αξία αλλά η αξία του ρολογιού υπερέβαινε τα 42.000 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us