Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Επιστροφή στην δράση για πόλο, χάντμπολ και Α1 γυναικών μπάσκετ

Ο ελληνικός αθλητισμός, έστω και με αργά βήματα, βγαίνει και πάλι από τον… πάγο, καθώς, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής (19/2), η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το “ΟΚ” για την επιστροφή στην δράση σε πέντε πρωταθλήματα.

Ο λόγος για την Α1 μπάσκετ γυναικών, την Α1 πόλο ανδρών και γυναικών, καθώς και για την Α1 χάντμπολ ανδρών και γυναικών, των οποίων τα πρωταθλήματα επανεκκινούν, καρά πάσα πιθανότητα από το επόμενο Σαββατοκύριακο (27/28/2).

Φυσικά οι ομάδες όλων των πρωταθλημάτων θα πρέπει να τηρούν τα αυστηρά υγιεινά πρωτόκολλα και να υποβάλλονται στα απαραίτητα τεστ για τον κορωνοϊό.

Από εκεί και πέρα, από την Δευτέρα (22/2) ξεκινούν προπονήσεις οι ομάδες της Α2 Ανδρών, καθώς επίσης της Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου, της Α1 Εθνικής γυναικών ποδοσφαίρου και του ποδοσφαίρου σάλας, ώστε σύντομα να επιστρέψουν και αυτά τα πρωταθλήματα στην δράση.

Παράλληλα θα ανοίξουν και τα κλειστά κολυμβητήρια με συγκεκριμένους όρους (χωρίς χρήση αποδυτηρίων και με ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά). Θα ανοίξουν και τα χιονοδρομικά κέντρα και ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές προσεχώς και φυσικά μέσω της ΚΥΑ.

Αναλυτικά:

H “Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες” εισηγήθηκε θετικά, αναφορικά με αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την έναρξη αγώνων πρωταθλημάτων και προπονήσεων και η “Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19” ενέκρινε ομόφωνα:

Την έναρξη των αγώνων, το αργότερο στις 27-28/02/2021, των πρωταθλημάτων:

Α1 μπάσκετ Γυναικών

Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών

Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο

με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.

Την έναρξη των προπονήσεων στα πρωταθλήματα:

Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών

Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών

Α2 μπάσκετ Ανδρών

Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών

με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ

Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:

αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο

υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών

άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς την λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ.Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και κατόπιν με την εξειδίκευση που θα ακολουθήσει από τη ΓΓΑ για κάθε τομέα αθλητικής δραστηριότητας“.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ