Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: «Δεν έχει πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αλλαγής στο καλεντάρι»

Για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης της Πέμπτης (5/11) ανάμεσα σε Euroleague και ευρωπαϊκές λίγκες, ενημέρωσε η διοργανώτρια αρχή, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής στο καλεντάρι των διοργανώσεων της, ενώ ο κοινός στόχος είναι η ολοκλήρωση της σεζόν.

Αναλυτικά:

«Ακολουθώντας τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τα ταξίδια, την καραντίνα, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τα lockdowns και τους θεατές στα γήπεδα, η EuroLeague Basketball προσκάλεσε αθλητικούς διευθυντές από 11 εθνικά πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη σε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν άπαντες και αντάλλαξαν πληροφορίες μεταξύ τους για τα υπάρχοντα δεδομένα.

Οι διοργανωτές συναντήθηκαν με τους ανθρώπους του αγωνιστικού τμήματος της EuroLeague, συμπεριλαμβανομένων των πρωταθλημάτων από τις Αδριατική Λίγκα, Ισπανία, Γερμανία, Ισραήλ, Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία, Γαλλία, Βέλγιο και την UBL, εκπρόσωπο των πρώην σοβιετικών χωρών.

Στόχος της συνάντησης ήταν να μοιραστούν πληροφορίες μεταξύ των λιγκών που έχουν ομάδα που αγωνίζονται στην EuroLeague και το EuroCup με σκοπό όλες οι πλευρές να είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα πλάνο για τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες, όπως επίσης να βελτιώσουν τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα τους.

Η EuroLeague δεν μοίρασε προτάσεις για εναλλακτικά καλεντάρια ή εναλλακτικό σύστημα διεξαγωγής για τη σεζόν 2020-2021.

Κατά τη διάρκεια του μίτινγκ, η EuroLeague και κάθε διοργανωτής μοιράστηκαν την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά του, τους ειδικούς κανόνες που έχουν θεσπιστεί γι’ αυτή τη σεζόν, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η αναβολή ή μετάθεση αγώνων, ο αριθμός των αγώνων που έχουν αναβληθεί, ο αριθμός των ομάδων, οι παίκτες και οι διαιτητές που έχουν προσβληθεί από την covid-19, τα βραχυπρόθεσμα πλάνα, οι ημερομηνίες που θα αποτελέσουν προτεραιότητα ή θα αποφύγουν τον επαναπρογραμματισμό αγώνων και τους κυβερνητικούς ή κοινωνικούς περιορισμούς που μπορεί να έχουν οριστεί.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ένα κοινό ενδιαφέρον να ολοκληρώσουν τη σεζόν, δηλώνοντας τη σιγουριά τους πως όλοι οι ειδικοί κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί θα το επιτρέψουν, δουλεύοντας σε ένα συνεργατικό περιβάλλον όσο το δυνατόν περισσότερο και κάνοντας την προστασία της υγείας όλων όσων συμμετέχουν στις διοργανώσεις τον πρωταρχικό τους στόχο.

Η υγεία και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν εφαρμοστεί στις διάφορες διοργανώσεις, δείχνουν κοινές αρχές  στη μεγάλη πλειονότητα των περιοχών».

 

Περισσoτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ