Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: «Σε ουδέτερο έδαφος τα εντός έδρας παιχνίδια των ρωσικών ομάδων»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει, αναγκαστικά, αλλαγές και στην Euroleague, με την διοργανώτρια αρχή, μετά από σύσκεψη που είχε με τις 18 ομάδες της Λίγκας, το πρωί της Παρασκευής (25/2) να ανακοινώνει τις αποφάσεις της.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, οι εντός έδρας αγώνες των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν, θα διεξάγονται σε ουδέτερο έδαφος, εκτός Ρωσίας, ώστε να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η διοργάνωση. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τα παιχνίδια Ζενίτ – Ούνικς Καζάν και Ζενίτ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Παράλληλα, κανονικά θα διεξαχθούν τα εκτός έδρας παιχνίδια των ρωσικών ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

“Οι δεκαοχτώ (18) ομάδες που συμμετέχουν στην EuroLeague, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή και έλαβαν τις εξής αποφάσεις:

Τον καθορισμό ενός πλάνου που μεταφέρει προσωρινά όλους τους αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σε ρωσικό έδαφος σε άλλα μέρη, εκτός της Ρωσίας, εκτός από τους αγώνες: Ζενίτ – Ούνικς Καζάν και Ζενίτ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που θα διεξαχθούν στις 22 Μαρτίου και την 1 Απριλίου, αντίστοιχα.

Οι αγώνες που περιλαμβάνουν ρωσικές ομάδες κι έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν εκτός ρωσικού εδάφους, θα γίνουν κανονικά.

Το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Μπαρτσελόνα, που ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, αναβάλλεται.

Η EuroLeague Basketball θα αναλύσει τις διαφορετικές εναλλακτικές για την εφαρμογή των αποφάσεων και θα υποβάλλει το πλάνο στο Συμβούλιο των Μετόχων, προς έγκριση”.

Περισσoτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ